Sharapova sender stor sviner til kollega

Den franske tennisstjerne Gilles Simon får en sviner af karat fra Maria Sharapova i diskussion om ligeløn

Sharapova er på krigsstien. (Foto: AP)
Sharapova er på krigsstien. (Foto: AP)

Verdens bedste kvindelige tennisspiller Maria Sharapova langer ud efter sin mandlige franske kollega Gilles Simon, der i Wimbledon har kritiseret, at der er ligeløn i tennis ved de største turneringer.

- Jeg er sikker på, at der er et par mennesker mere til mine kampe, end der er til hans kampe, siger Sharapova ifølge AFP.

- Vi kvinder har kæmpet så længe for at få ligeløn. Det var en stor udfordring og ingen støttede os. Vi er stolte over at have fået ligeløn, og vi fortsætter med at gøre sporten større, siger Sharapova.

Russeren spillede sig torsdag videre til tredje runde. Det samme gjorde den amerikanske stjerne Serena Williams, som bakker Sharapova 100 procent op i sagen.

- Maria er noget mere lækker, end han er, siger Williams med henvisning til Gilles Simon.

- Derfor er der flere, der vil se Maria spille. Jeg startede med at spille tennis som toårig. Det gjorde han sikkert også, så jeg har arbejdet ligeså hårdt som ham, lyder det fra Williams.

Gilles Simon, som torsdag blev sendt ud af Wimbledon-turneringen med et nederlag til belgieren Xavier Malisse, står ved sin kritik af ligelønnen. Den bør ikke eksistere, mener han.

Mændene skal spille bedst-af-fem-sæt, mens kvinderne ikke skal, og desuden vurderer Gilles Simon, at herretennis er mere spændende at følge end kvindetennis.

- Der er 128 spillere i herrerækken her ved Wimbledon. De tænker alle som mig. Det er jeg sikker på. Bare spørg dem.

- Måske kan de ikke sige det, måske vil de ikke sige det, for så risikerer de at miste to millioner dollar i sponsorpenge, men i omklædningsrummet vil de helt sikkert være enige med mig. Stol på mig, siger franskmanden.

- Maria er mere berømt end mig. Derfor fortjener hun at tjene mere end mig. Det er ikke problemet. Min pointe er, at det handler om underholdning. Hvis kvindetennis var mere underholdende end herretennis, så skulle kvinderne have de fleste penge, forklarer han.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen