Eksperter: Fyr din far Wozniacki

Hvis Caroline skal nå sit mål om at vinde Grand Slam-titler, sker det næppe med farmand som træner, mener flere tenniseksperter

Det duer ikke med far (Foto: Benjamin Kürstein)
Det duer ikke med far (Foto: Benjamin Kürstein)

Med farvellet til førstepladsen på verdensranglisten sagde Caroline Wozniacki også goddag til en intens jagt på den Grand Slam-titel, som hun længe har villet vinde.

Efter bruddet med den spanske træner Ricardo Sanchez efter Australian Open, er det nu igen Piotr Wozniacki, der er tilbage i en enerådende trænerrole, som han har været hos sin datter gennem hele hendes fantastiske karriere hidtil.

Skuffet Wozniacki: Jeg vil bare væk

Men måske er det her, at problemet ligger, hvis man gerne ser den unge dansker komme helt til tops i de fire største turneringer.

Det mener i hvert fald de internationale tennis-eksperter, som Ekstra Bladet har talt med.

- Jeg tror bestemt, at Caroline vinder en Grand Slam-turnering en dag. Jeg ved bare ikke hvordan. Jeg er bange for, at hun altid vil løbe ind i en hard-hitter i semifinalen og finalen, og det kan hun ikke klare med sit nuværende spil, siger Chris Bowers.

Wozniacki sendt hjem fra Qatar

Han har dækket international tennis siden 1992 og ejer Tennis Radio Network og et tennismedie-bureau i England.

Kommer ikke videre
- Jeg er sikker på, at Caroline Wozniacki ikke kommer videre med sin far som træner, men det er også meget nemt for os udenfor at sige, at hun bare skal bryde med sin far. Han har været der altid, og de har et rigtig godt forhold, siger han.

- Hun mangler bare noget i sit spil, som jeg ikke tror, han kan få frem i hende. Hun mangler i den grad at forbedre sin forhånd, så hun bliver i stand til at udnytte det store fysiske og strategiske overtag, hun har over stort set alle sine konkurrenter.

- Derfor er det også vigtigt at sige, at det er som træner, Piotr skal væk, siger Chris Bowers.

Mangler en del
Sebastián Fest, der er sportsredaktør for det tyske nyhedsbureau DPA’s spanske afdeling, er helt på linje med Bowers:

- Kvindetennis er fyldt med far/datter-forhold, og Wozniacki er bestemt et af de bedste. Men det er altså også nødvendigt at sige, at hun mangler en del i sit spil, som jeg ikke kan se, at de to kan ændre på.

- For så var det jo sket, siger han og henviser som Chris Bowers til hendes manglende evne til at straffe sine modstandere.

Så dyre er Caroline og Rory

Til gengæld, så er alle eksperterne enige om en ting mere, som The Independents tennis-korrespondent og chief sports feature writer, Paul Newman, beskriver således:

- Hun er stadig meget ung, og tiden arbejder stadig på hendes side, så hun kan sagtens nå sine mål. Hun har en meget stor intelligens, og hun er med afstand den bedste atlet af alle kvinderne på touren.