Navratilova: Det samme om og om igen

Tennislegenden Navratilova savner aggressivt spil fra den danske verdensetter, der blev udspillet af Serena Williams

Caroline Wozniacki blev igen og igen presset langt tilbage på banen af Serena Williams. (Foto: Benjamin Kürstein)
Caroline Wozniacki blev igen og igen presset langt tilbage på banen af Serena Williams. (Foto: Benjamin Kürstein)

Caroline Wozniacki slog ikke en eneste vinder i hele første sæt af semifinalekampen mod Serena Williams, der overbevisende sendte danskeren ud af turneringen med cifrene 6-2, 6-4.

Tennislegenden Martina Navratilova fulgte hele kampen og er ikke overrasket.

- Det er det samme om og om igen: Caroline er nødt til at blive mere aggressiv, lyder dommen fra Navratilova, der selv vandt 18 grand slam-titler fra 70’erne og frem til 90’erne.

Kan slå hårdere
Wozniacki jagter stadig sin første grand slam-triumf, og den kommer først, når hun bliver mere modig, vurderer Navratilova:

- Jeg ved, at hun kan slå hårdere. Jeg har set hende gøre det til træning, så det handler om, at hun skal ud af sin tryghedszone. Det vil hun ikke, men det er den eneste måde at vinde en grand slam-titel på, siger hun og peger desuden på serven som et afgørende punkt.

- Hun ved godt selv, hvad der skal til. Hun skal have en bedre serv. Hun er en stor pige, så hun skal vinde flere point på serven, siger Navratilova efter kampen, hvor Wozniacki kun vandt 55 procent af duellerne efter at have fået førsteserven i spil.

Den bedste i feltet
- Så skal hun tættere på baglinjen, det er det vigtigste, siger Navratilova, der samtidig understreger, at det ikke var hvem som helst, der stod på den anden side af nettet.

- Serena Williams er den bedste spiller i feltet, konkluderer Navratilova.

- Wozniackis modstandere ender tit med at lave fejl, fordi hun forsvarer sig så godt, men Serena har for meget kraft i sine slag, siger hun, men slutter alligevel optimistisk af på Wozniackis vegne.

- Det lader til, at hun får en ny træner nu. Jeg er sikker på, at hun nok skal forbedre sig. Hun er stadig ung.