Wozniacki nyder hedebølgen

Caroline Wozniacki ser frem til at spille i over 30 graders varme i mandagens ottendedelsfinale ved Wimbledon

Caroline Wozniacki har fridag søndag, men skal i kamp igen mandag eftermiddag mod Dominika Cibulkova. (Foto: Ron Angel)
Caroline Wozniacki har fridag søndag, men skal i kamp igen mandag eftermiddag mod Dominika Cibulkova. (Foto: Ron Angel)

Vejret over London arter sig perfekt for Caroline Wozniacki, der i mandagens ottendedelsfinale ved Wimbledon kan se frem til lidt over 30 graders varme, når hun møder slovakken Dominika Cibulkova.

- Den slags temperatur er fantastisk for mig, siger verdensetteren.

Søndagens ene træningspas ved Wimbledon, hvor der traditionen tro ikke spilles kampe den første søndag i turneringen, blev også afviklet under lutter solskin og en temperatur på omkring de 30 grader.

Der skal drikkes mere
Hedebølgen ændrer ikke noget ved Caroline Wozniackis forberedelser op til kampen eller under selve kampen. Det siger far og træner, Piotr Wozniacki.

- Vi gør det samme som i de seneste 10 år. Du skal stadig drikke, som du plejer. Det ændrer vi ikke noget på. Hun spiser også fem gange om dagen som sædvanligt.

- Mange folk tror måske, at der skal drikkes mere, når temperaturen stiger, men sådan er det ikke. Kroppen skal være klar og have den mængde vand, som den plejer, forklarer han.

I det hele taget lader Caroline Wozniacki sig ikke ryste af høje temperaturer generelt.

- Jeg har spillet så meget rundt omkring i verden, for eksempel i Filippinerne og Thailand, hvor der er rigtig varmt, så sådan noget har jeg vænnet mig til allerede fra de unge år, fortæller verdensetteren.

Har været presset af varmen
Der findes dog enkelte tilfælde, hvor hun har været presset af varmen. Der var for eksempel en kamp under sidste års Australian Open mod israeleren Shahar Peer.

- Der blev målt 68 grader nede på selve banen. I luften var der over 40 grader. Det var ikke specielt rart at spille i.

- Ens fødder brændte, og man kunne ikke trække vejret ordentligt. Men man blev nødt til at se tapper ud foran sin modstander alligevel, siger Caroline Wozniacki.

Danskeren har i otte indbyrdes kampe besejret Cibulkova seks gange og må derfor betegnes som storfavorit til at gå videre til kvartfinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer