Kommentar: Lev dit motto ud, Caroline

Hvis Caroline skal overvinde presset og få sin første Grand Slam-sejr kræver det, at hun følger sit eget motto: En bold ad gangen

London (ekstrabladet.dk): Så starter det igen, hele det febrile Grand Slam-cirkus, som med dansk fortegn handler om Caroline, Caroline og Caroline.

Naturligvis, og tak for det. For hvor er det herligt at have en seriøs udfordrer til de største titler i en global idrætsgren.

Men jeg nærer en lille frygt for, at de enorme forventninger, der følger Wozniacki – både vores og hendes egne - kan udvikle sig i en om ikke traumatisk så lidt trist retning, hvis hun ikke formår at frigøre sig fra dem.

Selv om Caroline gentager, at en Grand Slam for hende bare er endnu en turnering, er der ingen tvivl om, at en 20-årig pige, hendes mentale råstyrke ufortalt, bliver påvirket af omverdenens evindelige spørgsmål og udtalte skepsis. Alt andet ville være unaturligt.

På den måde kan hendes flot tilkæmpede førsteplads absurd nok være en hæmsko. Og min påstand er, at hendes chancer for at vinde ville være større, hvis hun ’kun’ var verdens nummer fire.

LÆS OGSÅ: Hingis tror på Caroline

Da hun leverede sit bedste Slam-resultat med finalepladsen i New York i 2009 kunne hun således flyve ind under radaren som verdens nummer 8, og helt frem til og med semifinalerne var al fokus rettet mod den anden lodtrækningshalvdel og det ventede topmøde mellem Kim Clijsters og Serena Williams.

Det var velgørende for både spillehumør og koncentration.

Dengang formåede hun at bruge sit frirum til at fokusere fuldt og helt på hver enkelt opgave, og Caroline var i fuldendt balance hele vejen frem til slutkampen.

Forhåbentlig kan hun på en eller anden måde finde sådan et rum igen. Lussingen i Paris sved. Caroline var ikke i nærheden af sit topniveau, og hendes far og træner strejfede forleden en forklaring, da han talte om ’den slags perioder, kvinder kan være inde i’.

LÆS OGSÅ: Se Carolines fede kværn

En anden del af forklaringen kan være, at hun stadig ikke føler sig helt hjemme på grus, hvor det er sværere at skifte taktik undervejs i en kamp, som hun evner det så smukt på hardcourt.

Det samme kan godt blive tilfældet på græs, hvor hun de seneste år er blevet savet over af hardhitter-typer som Lisicki og Kvitova.

Derfor vil jeg fastholde, at hendes største chancer ligger i Melbourne og New York.

Men lodtrækningen har været hende nådig, og hun har flere anvendelige redskaber med til den store havefest i London denne gang.

Rammer hun formen – ikke mindst den mentale - er intet umuligt. Men det kræver, at hun lever sit motto helt ud: En bold ad gangen.

0 kommentarer
Vis kommentarer