Wozniacki vil samarbejde med Abramovich

Familien Wozniacki vil med hjælp fra Abramovich lave et internationalt, mobilt tennis-akademi, hvor talenter udvikles på tværs af religion og race frem mod OL i 2016

Familien Wozniacki vil skabe et internationalt tennis-akademi med hjælp fra Chelsea-ejer Roman Abramovich (Foto:AP)
Familien Wozniacki vil skabe et internationalt tennis-akademi med hjælp fra Chelsea-ejer Roman Abramovich (Foto:AP)

Familien Wozniacki har en drøm.

En drøm, der kan blive til virkelighed, hvis de formår at præsentere et koncept, som Chelsea-ejer Roman Abramovich og et par andre stenrige mæcener fra Mellemøsten, Hviderusland og Brasilien vil godkende

Drømmen handler om at lave et internationalt tennis-akademi, der hviler på et hidtil uprøvet grundlag. Det skal være mobilt, og det har til hensigt at bringe talenter fra vidt forskellige kulturer sammen.

- Ideen er, at vi fra januar 2012 starter et internationalt og mobilt akademi med 24 talenter fra forskellige lande, der alle deler drømmen om at være med ved OL i Rio de Janeiro i 2016.

– Akademiet skal fire måneder ad gangen have base i en verdensdel og derefter rulle videre. Fra Europa til Mellemøsten og Asien, Amerika, Afrika eller måske Australien.

– Vi vil finde unge fra forskellige racer, kulturer og religioner og måske fra lande, der indbyrdes har politiske problemer. Vi vil vise, at børn kan spise sammen, spille sammen og dele den samme drøm.

– Vi vil lave et team med gode trænere, skolelærere og fysioterapeuter, der følger dem, og vi vil betale alt for dem hele vejen, siger Piotr Wozniacki til Ekstra Bladet.

Abramovich-samarbejde
Piotr Wozniacki kan smide mange bolde i luften, og tit får det resten af familien til at ryste på hovedet. Men her brænder en ild, der har fået dem med:

– Religion forhindrer for eksempel, at unge i muslimske lande kan spille tennis i korte skørter, men der er da ikke noget i vejen for, at de kan spille med lange bukser og ærmer eller have noget om håret.

– Børn bliver diskrimineret væk fra sport i mange lande, hvor store talenter ikke får lov. Vi vil respektere deres forskellighed og vise verden, at de også er dygtige.

Se også: Overlegen Caroline tog endnu en sejr

Mens han har haft direkte kontakt til flere af de potentielle bidragydere, er kontakten til Abramovich foregået via dennes assistenter.

– Abramovich kan lide ideen og udtrykker stor interesse, hvis ideen holder.

Hvis konceptet godkendes og finansieres, vil hans søn Patrik få til opgave at sammensætte et hold, der skal rejse rundt for at rekruttere 24 talenter og give dem et tilbud fra nytår.

– Fra den dag vil vi prøve at vise, at sport kan samle, hvor mange andre ting deler, siger Piotr Wozniacki.


0 kommentarer
Vis kommentarer