Kommentar: Modstand, tak!

Der er mange plusser, men den tennismæssige del af WTA-turneringen i Farum trænger til en opstramning, mener Ekstra Bladets tennisekspert

Caroline Wozniacki blev en suveræn vinder af e-Boks Sony Ericsson Open. (Foto: Jakob Jørgensen)
Caroline Wozniacki blev en suveræn vinder af e-Boks Sony Ericsson Open. (Foto: Jakob Jørgensen)

Sidste år debuterede folkene bag e-Boks Sony Ericsson Open og bestod med pæne karakterer.

I år har man glædeligvis flyttet den næststørste bane ind i Farum Arena, Centre Court er stadig både stil- og stemningsfuld, og der er i det hele taget ikke mange fingre at sætte på det organisatoriske.

At et par P-vagter for en stund har trang til at dulme mindreværdet ved at trække i militærbukser, skal ikke lægges arrangørerne til last, for de typer er hele Arrangements-Danmark notorisk belastet med.

Men den tennismæssige del trænger til en opstramning, hvis turneringen skal bevare sin sportslige troværdighed i en lille nation, som af mangel på traditioner aldrig er blevet tenniskyndig.

Ellers kommer det for Hr. og Fru Jensen i lidt for høj grad til at ligne ren paradekørsel for Caroline Wozniacki, og det kan ingen - heller ikke stjernen selv - være tjent med.

I år har den spillemæssige kvalitet skuffet - selv om feltets gennemsnitlige rangering for en turnering af den størrelse er godkendt.

Jeg kan ikke vide, om der er brugt ressourcer nok på at hente stærke navne, men faktum er, at Caroline reelt kun har været udfordret i anden runde, hvor hun mødte verdens nummer 76.

Og niveauet i den anden lodtrækningshalvdel har bestemt heller ikke imponeret.

Jo, jeg ved godt, at en Serena Williams eller en Maria Sharapova er uden for økonomisk rækkevidde, men mindre kan også gøre det. Det burde være muligt at over(be)tale et par kendte ansigter fra næste geled til at lægge vejen op ad Farum-motorvejen.

Arrangørerne har haft det handicap, at turneringen er blevet kastet lidt rundt i WTA-kalenderen, og der er næppe ret mange spillere, der anser det for optimalt at spille indendørs på hardcourt mellem to Grand Slams på grus og græs.

Næste års flytning til april kan forhåbentlig trække spillere til, fordi man så vil spille på grus som en naturlig optakt til den europæiske sæson. Det vil i sig selv gøre det mere udfordrende for turneringens absolutte trækplaster, som klart foretrækker hardcourt for indendørs grus.

Der skal dog ikke pilles det mindste ved hendes sejr i går. Det er nemlig ikke suveræne Carolines skyld, at hun har spillet så meget bedre end alle andre.

0 kommentarer
Vis kommentarer