Caroline ked af at høre om Nielsens død

- Han var en legende i dansk tennis, en fantastisk personlighed, og så har han været ude for at støtte mig så mange gange, siger Wozniacki.

Caroline Wozniacki spillede sig lørdag eftermiddag i finalen i WTA-turneringen på hjemmebane i Farum. (Foto: Jakob Jørgensen)
Caroline Wozniacki spillede sig lørdag eftermiddag i finalen i WTA-turneringen på hjemmebane i Farum. (Foto: Jakob Jørgensen)

FARUM (ekstrabladet.dk): - Jeg blev ked af at høre, om Kurt Nielsens død. Han har betydet rigtig meget for sporten, som han har gjort virkelig meget for.

- Han var en legende i dansk tennis, en fantastisk personlighed, og så har han været ude for at støtte mig så mange gange.

Caroline Wozniacki var som resten af Farum Arena med til at mindes hendes navnkundige forgænger med et minuts stilhed før semifinalen.

Nogle timer forinden var nyheden nået frem om Kurt Nielsens død natten til lørdag efter længere tids sygdom. Han blev 80 år.

Kurt Nielsen, som blev slået ridder af Dannebrog, nåede to gange som useedet frem til Wimbledon-finalen i single. Både i 1953 og 1955 slog han det australske koryfæ Ken Rosewall på sin vej.

Vandt US Open i mixeddouble
Det lykkedes faktisk også at vinde en Grand Slam-titel, da han med hjælp fra sin hårde serv og sit glimrende flugtspil vandt US Open i mixed-double sammen med amerikanske Althea Gibson i 1957.

Blandt et væld af turneringssejre vandt han hele 49 nationale mesterskaber, før han efter sin aktive karriere varetog adskillige lederjobs i dansk og international tennis. Han har desuden kommenteret tennis på både DR, Eurosport og TV3.

Kurt Nielsens barnebarn, Frederik Løchte Nielsen, er Danmarks højest rangerede herrespiller. Han prøver i den kommende uge at kvalificere sig til Wimbledon, hvor Kurt Nielsen elskede at komme indtil for få år siden.

0 kommentarer
Vis kommentarer