Caroline på grus i Farum

WTA-turneringen i Farum bruger tysk formel til at blive grusturnering og få lokket flere stjerner til i 2012

Caroline Wozniacki får grus under fødderne i Farum. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Caroline Wozniacki får grus under fødderne i Farum. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

En dansk WTA-turnering på hardcourt indendørs er fortid fra næste år.

Her flytter den danske tennisturnering i Farum, hvor Caroline Wozniacki er hovednavnet, termin, så den afvikles i april og på grus.

På den måde ligger den ikke underligt placeret som i denne uge, hvor græs-sæsonen begynder, og samtidig skulle turneringen også kunne trække flere topspillere til, da netop grus-sæsonen for alvor begynder i april.

- Lad os satse på, vi har verdens nummer et i skikkelse af Caroline med. Så har vi måske en top-10-spiller mere med, og så har vi en til to spillere yderligere fra top-20 med, siger Steen Thomsen, bestyrelsesformand hos arrangøren Nordic Sports Group.

Teknisk løsning
Sidste år blev turneringen spillet i august - ligeledes på hardcourt. Men takket være tysk hjælp fra Stuttgart, som i april netop afvikler en grusturnering indendørs, kan det danske publikum formentlig se frem til flere stjerner i Farum.

- Sidste år og i år søgte vi om at komme væk fra april, selvom det faktisk fra starten har været vores faste termin. Men vi har ikke haft den tekniske løsning til at lave en indendørs grusturnering.

- Ingeniøren for turneringen i Stuttgart har lige besøgt os for at undersøge mulighederne her i Farum, og han har lavet nogle test og sagt god for, at vi også kan have en fornuftig grusbane her, fortæller Steen Thomsen.

Det betyder, at der fremover skal køres 50 ton grus ind i Farum Arena, hvor turneringen afvikles.

Wozniacki er i år den eneste top-30-spiller, som er med i Farum. Verdensetteren møder tirsdag aften amerikanske Irina Falconi i første runde.

0 kommentarer
Vis kommentarer