Suveræn Nadal nedkæmpede Federer

Spanieren måtte bruge næsten fire timer på at hente sin sjette finaletriumf i French Open

Rafael Nadal hentede sin tiende Grand Slam-sejr, da han i dag vandt French Open for sjette gang. Han har desuden vundet Australian Open en gang, Wimbledon to gange og US Open en gang. (Foto: AP)
Rafael Nadal hentede sin tiende Grand Slam-sejr, da han i dag vandt French Open for sjette gang. Han har desuden vundet Australian Open en gang, Wimbledon to gange og US Open en gang. (Foto: AP)

Rafael Nadal er skræmmende stærk på det røde grus på Roland Garros-anlægget i Paris.

Det beviste han endnu en gang søndag eftermiddag og aften, da den 25-årige spanier hentede sin sjette titel i French Open efter at have nedkæmpet en ellers velspillende Roger Federer i en hård finale-fight over fire lange sæt med cifrene 7-5, 7-6, 5-7, 6-1.

Grusbanespecialisten har nu vundet 45 af sine 46 kampe i French Open, siden han debuterede i 2005 og blev den første spiller siden Mats Wilander i 1982, der debuterede i turneringen med sejr.

Læs også: Nadal og Federer lovpriser hinanden

Han tangerede samtidig Björn Borgs rekord med seks titler efter en afvekslende og velspillet kamp over tre timer og 40 minutter med skiftende overtag, hvor Nadal i sidste ende var mere stabil end schweizeren, der ellers lagde stærkt ud.

Magtbalancen tippede
Federer brød Nadals første serveparti og førte 5-2, før magtbalancen tippede til Nadals fordel, og spanieren vandt dernæst syv partier i træk til 7-5 i første sæt og en 2-0-føring i andet sæt.

Men en aggressivt spillende Federer kom tilbage igen og fik udlignet til både 4-4 og 5-5. Han overlevede to sætbolde og kom også foran 6-5 efter en kort regnvejrsafbrydelse, men i tiebreaken var Nadal stærkest og sikrede sig andet sæt med 7-6.

SE BILLEDER FRA KAMPEN I GALLERIET OVENOVER ARTIKLEN.

Alene de to første sæt, der var spækket med den ene lækre duel efter den anden, varede til sammen to timer og et kvarter.

Tredje sæt så ud til at gå betydeligt hurtigere, da Federer tabte sit serveparti rent til 2-4. Nadal var totalt i kontrol, men igen skiftede kampen, da schweizeren brød tilbage med det samme.

Gruskongen servede sejren hjem
Og da uret rundede tre timers spilletid, brød han også til 6-5 og servede siden sættet hjem til 7-5 efter et fuldstændig overlegent parti med den ene sukkerball efter den anden.

Federer startede også fjerde sæt godt, men formåede ikke at udnytte tre breakmuligheder i første parti, og i stedet brød den spanske fighter med den forrygende forhånd til 3-1.

Og pludselig gik det stærkt, da Nadal brød igen til 5-1 i et forholdsvist hurtigt fjerde sæt på kun 36 minutter, og så kunne gruskongen serve sejren hjem med 6-1 og hente den sjette af syv mulige titler i sin tid i French Open.

Nadal fører nu de indbyrdes opgør mod Roger Federer med 17-8 - og alene fire af sejrene er hentet i French Open-finaler.

1 af 2 Roger Federer er fortsat noteret for 16 Grand Slam-triumfer: Seks i Wimbledon, fem i US Open, fire Australian Open og en enkelt i French Open fra 2009, da Rafael Nadal tabte til Robin Söderling i fjerde runde. (Foto: AP)
2 af 2 Rafael Nadal hentede sin tiende Grand Slam-sejr, da han i dag vandt French Open for sjette gang. Han har desuden vundet Australian Open en gang, Wimbledon to gange og US Open en gang. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer