Dansk succes-træner jubler: En vanvittig dag

Michael Mortensen hjalp Kina til den første Grand Slam-sejr nogensinde

Michael Mortensen i Li Nas lejr under finalen. (Foto: Polaris Images)
Michael Mortensen i Li Nas lejr under finalen. (Foto: Polaris Images)

Den danske drøm om en første Grand Slam blev i går overhalet af den kinesiske. Med dansk hjælp.

Michael Mortensen, der for ikke så længe siden trænede Caroline Wozniacki på K.B., har således en så solid aktie i Li Nas triumf ved French Open, at han kan forvente at se en statue af sig selv, når han næste gang besøger Beijing.

For to måneder siden samlede han nemlig en 29-årig tennisspiller op, der var fuldstændig blottet for selvtillid efter nederlag på stribe siden hendes finale i Australien. I går slog hun den regerende mester på Roland Garros.

– Hun var meget bevæget, da vi mødtes efter finalen. Der var tårer i øjnene, og jeg fik da en ordentlig krammer, fortalte den danske træner fra Paris, hvor han i aftes var på vej til en større sejrsfest på den kinesiske ambassade:

– Det bliver vist det helt store show, grinede han.

Den 50-årige dansker, der selv nåede en Grand Slam-kvartfinale i double, måtte omgivet af Li Nas landsmænd i boksen igennem hele følelsesregisteret, før hans elev fik samlet sig op efter et hurtigt spist forspring i andet sæt.

– Det har følelsesmæssigt været en vanvittig dag, men lige nu har jeg det pragtfuldt. Det er altså stort at vinde en Grand Slam – også som træner. Jeg er meget stolt.

– Kan du fornemme, hvor stort det her er i Kina?

– Det er helt vildt. Det meste af nationen har vist kigget med på tv, og da hun slog Sharapova i semifinalen, sad deres tv-kommentatorer og græd, lyder det sigende svar.

– Hvad er det, du har gjort ved Li Na?

– Jeg har fået hende til at slappe mere af, nyde sporten og tro på sine egne evner.

– Jeg har sagt til hende, at hun trods sin alder stadig har et stort potentiale, men jeg har også fået hende til at acceptere, at der er mange andre, der spiller godt mod hende. Det må hun ikke blive frustreret over. Hun skal stå inde for de valg, hun selv tager på banen.

– Det har altså primært været en opgave af mental karakter?


– Ja, men vi har også arbejdet teknisk. Vi har blandt andet fået sat mere energi og fart i hendes forhånd og hendes serv, og så har hun lært at glide bedre på gruset.

1 af 2 Li Na med det synlige bevis på den første kinesiske Grand Slam-triumf nogensinde. (Foto: AP)
2 af 2 Michael Mortensen i Li Nas lejr under finalen. (Foto: Polaris Images)
0 kommentarer
Vis kommentarer