Federer nærmer sig ny Sampras-rekord

Tennisspilleren Roger Federer er sikker på at slutte året som nummer et på verdensranglisten for femte gang. Kun Pete Sampras har gjort det flere gange

Roger Federer er med sejren over Andy Murray sikker på at slutte året som verdens bedste. (Foto: AP)
Roger Federer er med sejren over Andy Murray sikker på at slutte året som verdens bedste. (Foto: AP)

2009 har mildt sagt været et godt år for den schweiziske tennisspiller Roger Federer.

Ved French Open tangerede han Pete Sampras' daværende rekord med 14 grand slam-sejre, og i Wimbledon gjorde han rekorden til sin egen med endnu en sejr. Nu har Federer atter sat kursen mod en rekord sat af Pete Sampras.

Med sin sejr over Andy Murray ved ATP-finalen i London står det fast, at Federer slutter året som nummer et på verdensranglisten.

Det er femte gang, det sker, og derfor skal han bare gentage bedriften en gang til for at komme op på siden af Pete Sampras, der seks gange har fejret nytår med status som verdens bedste tennisspiller.

- Efter at have haft et hårdt 2008 har jeg i år igen været i stand til at dominere og være på toppen, selvom der er utrolig stor bredde i herretennis. Nu er det officielt, at jeg overvintrer på førstepladsen, og i dag vil jeg fejre førstepladsen frem for sejren over Andy, siger Roger Federer.

Ikke sikker på semifinale
Sidste år sluttede Rafael Nadal året som nummer et på verdensranglisten, og Federer er den første siden tjekken Ivan Lendl, der formår at generobre førstepladsen efter at have været stødt fra tronen.

Sejren over Andy Murray var Federers anden ud af to forsøg i London. Men alligevel er han ikke helt sikker på at gå videre fra gruppe A.

Hvis han taber sin sidste kamp til Juan Martin del Potro, og Andy Murray vinder over Fernando Verdasco, skal lommeregneren i brug for at finde frem til de to spillere, der går videre til semifinalen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere