Caroline: Publikum hjalp mig

Slog franske Foretz i tæt kamp og møder svenske Sofia Arvidsson om tronen i Norden

Caroline indrømmede efter kampen, at det var de små marginaler, der var på hendes side i dag. (Foto: Lars Skaaning)
Caroline indrømmede efter kampen, at det var de små marginaler, der var på hendes side i dag. (Foto: Lars Skaaning)

Seedningen holdt, og arrangørerne af Nordea Danish Open fik deres drømmefinale: Slaget om Norden, Caroline Wozniacki mod svenske Sofia Arvidsson.

En kamp, som danskeren selvsagt går ind til som favorit, men svenskerens formkurve har været opadgående på det seneste, og hun har flere gange i turneringen vist et overlevelsesinstinkt, der blandt andet bragte hende frelst forbi to matchbolde i kvartfinalen.

I dag slog hun tyske Angelique Kerber i to sæt, mens Caroline Wozniacki slog sig forbi franske Stephanie Foretz.

Men det skete bestemt ikke uden sværdslag mod en atletisk og klogt spillende pige, der ikke lod sit spil hæmme af at være underdog og ind i mellem demonstrerede en endog meget smuk longline-baghånd.

Samtidig spillede Caroline ind i mellem et stykke under niveau, og faktisk var Feretz foran 5-4 og 30-15 i Carolines serv og altså kun to bolde fra at tage sættet hjem.

Men stormen blev redet af, og i tiebreaken trak danskeren fra ved 2-2 og snuppede de næste fem point.

Andet sæt fortsatte med tætte dueller frem til 6-5 i dansk favør, før det endelig lykkedes Caroline at få skovlen under Foretz’ serv.

- Jeg vidste godt, at det ville blive svært, og det blev da også de små marginaler, da jeg tog første sæt i tiebreak. Jeg tror, publikum hjalp mig på de afgørende bolde i dag, kvitterede Caroline Wozniacki scenevant overfor de fremmødte.