Murray moste Federer ud af Masters

Roger Federer er færdig ved Masters Cup i tennis, efter at han fredag tabte et drama til skotten Andy Murray i tre tætte sæt.

Efter en tæt kamp kunne Andy Murray juble over, at han er skyld i at Federer kan smutte fra Masters (Foto: AP)
Efter en tæt kamp kunne Andy Murray juble over, at han er skyld i at Federer kan smutte fra Masters (Foto: AP)

Den tidligere verdensetter i tennis Roger Federer er færdig ved Masters Cup, der spilles i Shanghai, efter at schweizeren fredag tabte sin sidste gruppekamp til skotske Andy Murray. Federer tabte det intense og medrivende drama med 6-4, 6-7, 5-7.

Schweizeren, der tidligere har vundet turneringen fire gange og er forsvarende mester, skulle vinde kampen for at kvalificere sig til semifinalen, men trods den perfekte start på opgøret var det i sidste ende ikke nok. Federer døjede igen med sin dårlige ryg, og det så ud til at være slut, da han kom bagud med 0-3 i tredje og sidste sæt. Men Federer kom foran 4-3, inden han bagud 4-5 reddede syv matchbolde i sin egen serv.

Den bedrift kunne han dog ikke gentage ved stillingen 5-6, hvor Murray udnyttede sin ottende matchbold. Med sejren slutter Murray øverst i rød gruppe, og han møder lørdag russeren Nikolay Davydenko i den ene semifinale.

Franske Gilles Simon blev takket være Federers nederlag nummer to i rød gruppe, efter at han tidligere på dagen besejrede tjekken Radek Stepanek i to sæt. Simon møder i sin semifinale Novak Djokovic fra Serbien.