Djokovic er i Masters-semifinalen

Novak Djokovic besejrede Nikolay Davydenko i tre sæt og er nu sikker på at nå blandt de sidste fire ved ATP Masters Cup i tennis

Serbiske Novak Djokovic er klar til semifinalen i Shanghai. (Foto: AP)
Serbiske Novak Djokovic er klar til semifinalen i Shanghai. (Foto: AP)

Serberen Novak Djokovic er klar til Masters Cup-semifinalen i tennis efter at have besejret russeren Nikolay Davydenko med 7-6 (3), 0-6, 7-5 i sin anden gruppe kamp i gylden gruppe ved turneringen, der spilles i Shanghai.

Verdensranglistens nummer tre og fem leverede en jævnbyrdig og spændende dyst. Ingen af spillerne forærede modstanderen ret mange breakchancer, og derfor måtte der da også tiebreak til for at afgøre første sæt, som Djokovic vandt.

Andet sæt tilhørte imidlertid suverænt Davydenko, som brød Djokovic' serv tre gange og vandt suverænt.

Tsonga besejret
Serberen genfandt dog sit spil i tredje sæt, der blev lige så tæt som det første. Tre dumme fejl af Davydenko i eget serveparti ved stillingen 5-5 blev imidlertid afgørende, idet Djokovic brød og senere servede sejren hjem.

I tirsdagens anden kamp i gruppen besejrede argentineren Juan Martin del Potro franskmanden Jo-Wilfried Tsonga efter to tiebreak-afgørelser med 7-6 (4), 7-6 (5).

Dermed har del Potro nøjagtigt som Davydenko én sejr inden den sidste gruppekamp torsdag, der således bliver en direkte duel om den anden semfinaleplads.

Tsonga er sat af med nul point og kan selv med en sejr over Djokovic ikke nå videre i turneringen.