Nadal afværger choknederlag

Den spanske tennisstjerne Rafael Nadal vandt en hård kamp i første runde ved French Open over Daniel Brands

Rafael Nadal var på hælene i sin første kamp i årets French Open, men fik rettet op på problemerne og vandt i fire sæt over Daniel Brands. (Foto: AP/Christophe Ena)
Rafael Nadal var på hælene i sin første kamp i årets French Open, men fik rettet op på problemerne og vandt i fire sæt over Daniel Brands. (Foto: AP/Christophe Ena)

Spanske Rafael Nadal vandt efter en del besvær over tyskeren Daniel Brands og er videre til anden runde ved grand slam-turneringen French Open.

Nadal tabte første sæt 4-6, men vandt de efterfølgende tre sæt med 7-6, 6-4 og 6-3 efter knap tre timer på Roland Garros-anlægget i nærheden af den franske hovedstad Paris.

Det kunne dog være gået grueligt galt for Nadal, som måtte hive sit absolut bedste grusspil frem i andet sæt, som skulle afgøres i en tiebreak ved stillingen 6-6.

Det tyske tennishåb førte 3-0 i andet sæts tiebreak, men Nadal fik vendt tingene - vandt 7-4 i tiebreaken og sættet med 7-6.

Se også: Skadet Murray går glip af French Open

Dermed fik spanieren udlignet til 1-1 i sæt i stedet for at komme bagud 0-2 i sæt med udsigt til et potentielt choknederlag.

I stedet for en tysk sensation tog Nadal den ventede sejr, og spanieren erkender blankt, at det var en vanskelig opgave, han var kommet på.

- Han spillede ufatteligt godt. Jeg forsøgte at finde frem til mit spil og at forsvare mig mod hans fantastiske slag.

- Han spillede en fantastisk kamp og satte mig i en vanskelig situation, siger Nadal.

Dermed er den forsvarende mester Nadal stadig med i kampen om at vinde French Open for ottende gang.

Se også: Roger Federer starter med nem sejr

Den tidligere verdensetter har kun tabt én enkelt kamp ved French Open i hele sin karriere. Og Nadal har nu vundet 53 kampe i sin yndlingsturnering.

Det var i øvrigt første gang i Nadals karriere, at han tabte første sæt i sin første kamp ved en grand slam-turnering.

Nadal ankom til Paris med seks titler i bagagen, efter at verdens nummer fire vendte tilbage i februar efter en syv måneders skadespause.

25-årige Brands, som ligger nummer 59 i verden, har med nederlaget nu tabt i første runde for femte gang ud af fem mulige ved French Open.

1 af 2 Daniel Brands spillede fremragende indtil tiebreaken i andet sæt. (Foto: AP/Michel Euler)
2 af 2 Rafael Nadal var på hælene i sin første kamp i årets French Open, men fik rettet op på problemerne og vandt i fire sæt over Daniel Brands. (Foto: AP/Christophe Ena)
0 kommentarer
Vis kommentarer