Millionhyre til Carolines nye supertræner

Krummer fra stjernens bord: Thomas Högstedt kan formentlig tjene mellem to og tre millioner kroner med en godt præsterende Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki forventes at betale omkring 1,6 mio. til sin nye træner plus bonusser (Foto: AP)
Caroline Wozniacki forventes at betale omkring 1,6 mio. til sin nye træner plus bonusser (Foto: AP)

En tennistræners job er ikke nødvendigvis lige så vellønnet som kollegernes i andre sportsgrene. Heller ikke på absolut topplan. Og slet ikke som i topfodbold.

Trods de imponerende beløb i præmie- og sponsorindtægter, nogle topspillere kan fremvise, har de også en række udgifter ved at holde deres omrejsende entourage på vingerne Jorden rundt.

I dag er det ikke unormalt, at et sådant team tæller en håndfuld mennesker med træner, hittingpartner, fysioterapeut og fitnesstræner som de hyppigste gengangere.

Det amerikanske tennisforbund, USTA, har beregnet, at det gennemsnitligt koster 143.000 dollar (775.000 kroner) årligt at lønne en træner og betale hans rejseudgifter på såvel WTA- som ATP-turen.

En Maria Sharapova har med anslået 160 millioner kroner i årlig indtægt (kilde: Forbes) dog råd til det. Det samme har Caroline Wozniacki, der må nøjes med 74.

Se også: Carolines ny træner sætter farmand under presSe også: Se feriebilledet: Bikiniklædt Wozniacki på glidebane

Bonus klinger i kassen

Alligevel er der selvfølgelig et hierarki. Et job for Roger Federer, Andy Murray eller Maria Sharapova er selvsagt attraktivt.

Det sidste mærkede Caroline Wozniackis nye træner, Thomas Högstedt gennem et par år. Men også her var der forskel på indtjeningen. Sammen vandt de to nemlig French Open i 2012, og er der noget, der klinger i trænerkassen, er det bonusser for vundne grand slams eller topplaceringer på årets sidste rangliste.

Kilder i branchen gætter kvalificeret på, at svenskeren i 2012 nok nærmede sig en løn på tre millioner kroner. Grundlønnen var dog lavere. En tommelfingerregel blandt trænerne går på, at man skal regne med to tredjedele grundløn og en tredjedel bonus.

Hos Team Wozniacki vil svenskeren formentlig tjene minimum 300.000 dollar (1,6 mio. kr.) i basisløn, vurderer Ekstra Bladets kilder. Og så vil en bonus-ordning motivere ham til at fremme Carolines præstationer.

Hermed vil et lønspænd komme til at ligge mellem to og tre millioner kroner.

– Jo bedre resultater, jo flere penge til træneren. Sådan er det i denne branche. De er afhængige af hinanden, som hendes manager John Tobias formulerer det.

Wozniackis nye træner, Thomas Högstedt. (Foto: IMAGO/HASENKOPF) Sport og Spil Portræt af Carolines nye træner: Den viljestærkePiotr Wozniacki har skruet den koncentrerede mine på, mens datteren træner løs. Men koncentrationen behøver ikke at være så høj længere. For i dag afslører Piotr navnet på Carolines nye træner. (Foto: Raoul Wegat) Tennis Færdig som træner: Her er 10 utrolige Piotr Wozniacki-episoder

Kommentar: Derfor er svensker et godt valg for Caroline

1 af 2 Thomas Högstedt og Maria Sharapova (Foto: AP)
2 af 2 Caroline Wozniacki forventes at betale omkring 1,6 mio. til sin nye træner plus bonusser (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere