Løchte nærmer sig afslutningen på eventyret

Wimbledon-sejren i 2012 sendte Frederik Løchte Nielsen langt op på verdensranglisten. Nu går det ned ad

Danmarks bedste mandlige tennisspiller Frederik Løchte Nielsen fik sit gennembrud med sidste års Wimbledon-sejr i double.

Triumfen med briten Jonathan Marray sendte blandt andet danskeren til de prestigefyldte sæsonfinaler ATP World Tour Finals i London, hvor kun sæsonens otte bedste singlespillere og doublepar er med.

Den dansk/britiske duo spillede sig frem til semifinalen i O2 Arena i London, og derfor har Frederik Løchte Nielsen en masse point at skulle forsvare i denne uge.

Problemet for danskeren er, at han ikke er kvalificeret til turneringen i år, og han står dermed til at få smæk på den næste verdensrangliste.

Det får indflydelse på 2014-sæsonen, siger han.

- Der kommer til at være en naturlig nedgradering af double. Min rangering kommer til at falde, og jeg kommer ikke til at spille de samme turneringer som i år for eksempel.

- Der kommer en masse turneringer, som jeg ikke kan spille, fordi min rangering simpelthen ikke er god nok.

- Jeg kommer til at spille Australian Open (den første grand slam-turnering i 2014, red.), men jeg kan ikke garantere at tage point der.

- Derefter kommer jeg ikke til at spille specielt mange ATP- eller Challenger-turneringer, så det vil være urealistisk at tro, at jeg kan opretholde min rangering.

- Når turneringen i Miami (Sony Open i marts næste år, red.) ryger, hvor jeg har mange point at forsvare, så vil jeg til den tid formentlig være ude af top-100, siger Frederik Løchte Nielsen.

Lige nu er han nummer 60 på verdensranglisten i double. Efter denne uges sæsonfinaler i London kommer han til at ryge længere ned. I april i år toppede danskeren som nummer 17 i verden.

I single, som han brænder mest for, er han for tiden blot nummer 617 i verden, så planen om at spille med i kvalifikationsturneringen til Australian Open i januar er væk.

Når grand slam-turneringen i Melbourne spilles, stiller Frederik Løchte Nielsen efter planen op i double med svenskeren Johan Brunström.

Frederik Løchte Nielsen får ikke en fast doublemakker næste år, fortæller han:

- Det tager jeg fra turnering til turnering som hidtil.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere