Caroline-opskriften: Sådan forsvarer du dig

Den danske defensiv er berømmet og berygtet på WTA-turen. Her forklarer Wozniacki, hvordan man balancerer mellem forsvar og angreb

Mens nogle kalder det for kedelig transport-tennis, er andre kendere af sporten begejstrede for Caroline Wozniackis evne til at læse spillet og dække banen med sit fine benarbejde.

Modstandere har tit beskrevet det som et mareridt, at de hele tiden bliver tvunget til at slå en gang mere til den gule filtbold, end de havde forestillet sig. Frustrationer, der tit udmønter sig i fejl – og dermed i et dansk point.

Nu afslører Caroline over for tennis-sitet The Tennis Space, hvordan man forsvarer i tennis. Tips, du kan bruge til at drive din makker til moderat vanvid, hvis du altså har fysikken til at udøve taktikken.

- Det vigtigste er, at du er i virkelig god form. Det handler ikke om at spille blødere, men om at spille med mere spin, større margin over nettet og ikke hele tiden at gå tæt på linjerne, forklarer hun.

- Når du er presset helt ud i siden, skal du ikke satse på en type slag, som kun vil lykkes for dig hver tiende gang. Det er en hyppig fejl. Spil bolden tilbage dybt i banen og flyt dig tilbage til midten af den for at få din modstander til at tænke over, hvad de nu skal gøre ved bolden.

Björkman om Wozniacki-træner: En perfektionist