I aften slutter tennissæsonen med et topbrag

Verdens suveræne nummer et og to, Rafael Nadal og Novak Djokovic, runder passende året af med en Mastersfinale, hvor serberen er svag favorit

Novak Djokovic har ikke tabt en kamp siden nederlaget til Rafael Nadal i US Open i september. I aften er serberen svag favorit herrernes brag af en sæsonfinale, som spanieren aldrig har vundet før (Foto: AP)
Novak Djokovic har ikke tabt en kamp siden nederlaget til Rafael Nadal i US Open i september. I aften er serberen svag favorit herrernes brag af en sæsonfinale, som spanieren aldrig har vundet før (Foto: AP)

Når musikken i aften drøner og lader lyskeglerne danse i takt i en propfyldt O2 Arena i London, markerer festen et passende punktum for en særdeles spektakulær sæson i herretennis.

Konkurrencen i toppen har aldrig før været så knivskarp, og epoken er passende blevet døbt The Golden Era of Tennis.

På banen står lige så passende verdens suveræne nummer et og to, Rafael Nadal og Novak Djokovic. To spillere, der i år har samlet henholdsvis 12.030 og 10.610 point mod verdens nummer tre, David Ferrers 5.800.

Nadal er sikker på at slutte på ranglistens førsteplads, mens Djokovic er svag favorit på et indendørs underlag, han normalt behersker bedre end spanieren.

Både Rafael Nadal og Novak Djokovic er gode til at forsvare sig, og det tyder på en lang kamp mandag aften. (Foto: Alastair Grant/AP) Sport og Spil Det bliver en dramatisk finale

Faktisk har serberen ikke tabt siden US Open-finalen mod – Nadal. Han kommer flyvende ind med 21 sejre i træk, mens hans modstander kun har en enkelt turneringssejr inden døre – helt tilbage til 2005 i Madrid.

Nadal fører 3-2 i den indbyrdes sæsonstatistik og 22-16 gennem årene.

- Denne turnering er speciel for mig, for jeg har aldrig før haft chancen for at vinde den. Jeg er nødt til at spille endnu mere aggressivt for at gøre det, sagde Nadal efter sin første indendørssejr over Roger Federer i søndagens semifinale.

- Det vil være den sværest mulige udfordring for mig, men jeg har vundet fire sejre over Top 8-modstandere på dette underlag i denne uge, så det har været godt nyt for mig.

Se også: Nadal slår Federer for 22. gang og er finaleklar

Spanierens finaleplads er kulminationen på en sæson, hvor han har gennemført et historisk comeback på verdensscenen efter sin syv måneder lange skadespause sidste år.

I O2 Arena har han vist sin jernvilje til at omstille sig til alle typer underlag. I dette tilfælde har han ligget næsten naturstridigt langt tilbage i banen, og det har selvsagt taget lidt af brodden af hans gigantiske forhånd.

Også Djokovic skulle forbi en schweizer i semifinalen, nemlig Stanislas Wawrinka, der selv har haft en stor sæson.

- Dette er nok den stærkest besatte turnering ved siden af grand slams, og vi ønsker begge at krone sæson på den bedst mulige måde med titlen, siger serberen, der sikkert føler sig på fast grund indendøre.

Kampen går i gang klokken 21, dansk tid, og kan følges på Canal 8.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere