Federer efter skidt 2013: Jeg fornemmer bedre tider

Den seneste måned har styrket Roger Federers tro på, at han i 2014 vil få mere succes på tennisbanen

Roger Federer ser optimistisk på 2014. (Foto: Alastair Grant/AP)
Roger Federer ser optimistisk på 2014. (Foto: Alastair Grant/AP)

Roger Federer har det seneste årti været en fast bestanddel af den absolutte verdenstop inden for tennissporten.

Men schweizerens status i verdenstoppen er blevet ændret i 2013, og han er aktuelt rykket ned som nummer syv på verdensranglisten efter en sæson med blot en enkelt turneringssejr.

Den 32-årige tennisstjerne fornemmer dog, at han er på vej i den rigtige retning efter sine præstationer i de seneste tre turneringer.

Senest nåede han semifinalen ved ATP-sæsonfinalerne i London. Før det nåede han en finale og en semifinale i henholdsvis Basel og Paris.

- Jeg tror, at der er muligheder for mig næste år. Denne afslutning på året har været stærkere, end jeg havde troet.

- Jeg er mere positiv, når jeg ser fremad, end jeg var for nogle få måneder siden, hvor jeg var meget usikker på, hvad jeg skulle forvente af mig selv efter US Open, siger Federer, der blev slået ud af 1/8-finalerne af grand slam-turneringen i New York.

- Jeg har fået selvtilliden tilbage, og jeg glæder mig til at gå på vinterpause og starte op igen frem mod næste sæson, siger schweizeren.

I et årti har Federer permanent været en del af top-fire i verdenen. Schweizeren bekymrer sig dog ikke det store om sin nuværende placering på verdensranglisten.

- Det ville være dejligt at blive i top-fire, eller top-otte, noget i den dur. Men det er udelukkende af seedningsmæssige årsager, siger han.

Roger Federer tyvstarter allerede næste sæson sidst i december, hvor han er tilmeldt en ATP-turnering i Brisbane.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere