Fejede gulv med verdens nummer et

Novak Djokovic dikterede slagets gang mod Rafael Nadal, der lavede for mange fejl og aldrig fik lagt det nødvendige tryk på sin modstander

Novak Djokovic vandt sæsonfinalen mod Rafael Nadal yderst overbevisende og kunne efterfølgende lade sig hylde i O2 Arena i London. (Foto:: Sang Tan/AP)
Novak Djokovic vandt sæsonfinalen mod Rafael Nadal yderst overbevisende og kunne efterfølgende lade sig hylde i O2 Arena i London. (Foto:: Sang Tan/AP)

Det kan godt være, Rafael Nadal slutter året på ranglistens førsteplads. En topplacering, som han vil beholde længe, fordi han næsten ingen point har at forsvare i første halvår af 2014.

Meeen. Verdens nummer to sendte spanieren på vinterferie med en velvoksen reminder om, at han står klar til at overtage, hvis han til sommer skulle snuble.

Novak Djokovic var nemlig en tak hurtigere i både tanke og handling i årets store sæsonfinale, hvor Nadal virkede lidt låst i sit spil.

Med en sejr på 6-3, 6-4 levede serberen således op til sin svage favoritværdighed i den indendørs arena, hvor han behersker konditionerne lidt bedre end alle andre.

Og så har han mere end nogen anden evnen til at møde, neutralisere og endda ind i mellem overtrumfe Nadals store forhånds-spin med sin kompetente baghånd.

Djokovic kom stormende ud i O2 Arena i London og satte sig aldeles på kampen fra start. Men foran 3-0 og med breakbold i Nadals serv, kom der et lille slip, som lukkede spanieren indenfor.

Selvtilliden steg, men faldt et par partier senere igen. Nadal servede simpelt hen for dårligt og fik dermed ikke lagt det nødvendige pres på en modstander, der havde taget de skarpe returneringer med i ketsjertasken. Efter en række seværdige dueller, brød Djokovic til 5-3, og efter lidt held med en netruller til 30-30 lukkede han sættet med et es.

I andet sæt fik serberen brudt til 2-1, og fra sin position et par meter længere fremme i banen end Nadal styrede han derfra kampen hjem.

Ikke mindst serven udad banen i ligesiden gjorde ondt på spanieren, som selvsagt fightede til det sidste. Kvaliteten fulgte bare ikke med.

Han afværgede ganske vist et par breakbolde ved 2-4 og dermed et to små matchbolde og kunne vise knytnæven med et dybtfølt ’vamos’, men Djokovic lod ikke sit fokus forstyrre på vej mod en gevinst på godt ni millioner kroner.

Han servede sig ubesværet foran 5-3 og fik sin første matchbold i Nadals serv. Den blev dog aflivet med en stor serv.

Serven ud ad banen banede vej for den næste matchbold, men i en duel, som serberen ellers styrede, lukkede han til sidst Nadal ind med en for kort bold. Et es gav tredje matchbold, og Nadal slog en forhånd ud.

Novak Djokovic lukkede dermed sæson med sin 22. sejr i træk siden nederlaget i finalen ved US Open til netop Nadal. Han udlignede også til 3-3 indbyrdes i denne sæson og reducerede historisk til 17-22 i den topduel, der altid rummer så meget intensitet og forhåbentlig vil gøre det mange år endnu.

Det var Djokovic tredje Masters-titel. Nadal har fortsat sin første til gode.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere