Carlsen: Her kan Caroline-træner gøre en forskel

- Han har nærmest altid fulgt hende, og jeg har før set effekten af deres samarbejde, siger Kenneth Carlsen om Wozniackis nye træner, hvis faglige kunnen han har meget stor respekt for

Caroline Wozniacki med sin nye svenske træner Thomas Högstedt på KB's anlæg. (Foto: Linda Johansen)
Caroline Wozniacki med sin nye svenske træner Thomas Högstedt på KB's anlæg. (Foto: Linda Johansen)

Caroline Wozniacki blev i går blev kåret til Årets Tennisspiller for sjette gang, og dermed er hun tæt på at overhale Kenneth Carlsens syv titler.

- Det er jeg slet ikke i tvivl om, at hun gør. Det er fantastisk, at vi har en spiller som Caroline, der slutter i top-10 for femte år i træk. Vi er et lille land, så det enestående, mener Carlsen, som ser store perspektiver i hendes nye samarbejde med Thomas Högstedt:

- Jeg har en rigtig god mavefornemmelse og forventer mig meget. Jeg har nemlig set effekten af det før, siger han og spoler tilbage til 2010.

- Han har erfaring med Caroline fra tidligere, og har nærmest altid fulgt hende, så på den måde, er det slet ikke en ny start. Han er ikke i tvivl om hendes stærke og svage sider. Han er utrolig godt forberedt på den opgave.

Piotr Wozniacki har skruet den koncentrerede mine på, mens datteren træner løs. Men koncentrationen behøver ikke at være så høj længere. For i dag afslører Piotr navnet på Carolines nye træner. (Foto: Raoul Wegat) Tennis Færdig som træner: Her er 10 utrolige Piotr Wozniacki-episoderSe også: Se feriebilledet: Bikiniklædt Wozniacki på glidebane

Hvad skal der til for at få det til at klikke?

- De skal være enige om retningen. Som træner skal han vide, hvilke knapper han skal trykke på.

- Han skal arbejde videre på hendes styrker som verdens bedste kontraspiller. Han skal gøre hende lige så god, som hun var, og så bygge lidt mere på, så hun tør tage lidt mere initiativ. Og frem for alt skal de stole på hinanden, siger landstræneren, der som aktiv både rejste med og spillede mod Högstedt.

- Jeg har meget stor respekt for ham. Han er professionel og dedikeret. Og så har han erfaring som både spiller og træner.

Se også: Caroline Årets Spiller for sjette gang

Se også: Björkman om Wozniacki-træner: En perfektionist Björkman om Wozniacki-træner: En perfektionist

Selv kunne Kenneth Carlsen glæde sig over, at 17-årige Simon Friis Søndergaard fra K.B. blev Årets Juniorspiller. De to rejser sammen til årets første grand slam i Australien, som også er Högstedt/Wozniackis første store, fælles styrkeprøve.

0 kommentarer
Vis kommentarer