Svensk træner udfordrer Wozniacki-familien

En stor udfordring for Caroline Wozniacki og Thomas Högstedt bliver at fastholde Piotr Wozniacki i kulissen

Hvordan passer Piotr Wozniacki ind i det nye billede? (Foto: Benjamin Kürstein)
Hvordan passer Piotr Wozniacki ind i det nye billede? (Foto: Benjamin Kürstein)

Farmand Piotr Wozniacki skal blande sig uden om datterens tennisspil i den kommende tennissæson.

Caroline Wozniacki og den nye svenske træner, Thomas Högstedt, kan kun opbygge en tillid og et succesrigt samarbejde, hvis de får fred og ro til det. Det mener to tidligere danske tennisspillere, Peter Bastiansen og Michael Mortensen.

- Jeg tror, at Thomas har kridtet banen godt og grundigt op i relation til Piotr. Derfor tror jeg, at de har aftalt nogle forventninger i forhold til, hvordan et samarbejde skal se ud.

- Caroline kan heller ikke tåle at ryge ud i et tredje trænerskifte, som holder to-tre måneder. Fordi så er der til sidst ikke nogen, der gider at træne hende.

- Så er løbet kørt, og så er det for alvor slut for hende. Det er sidste chance for at skabe den tillid, der skal være mellem Caroline og en ny træner, siger Peter Bastiansen.

Se også: Skadet Wozniacki trækker sig i Australien

Thomas Högstedt er heller ikke typen, som tillader, at andre styrer træningen under hans ledelse, vurderer Bastiansen, som peger på svenskerens meritter med russeren Maria Sharapova.

- Thomas vil have, at tingene skal gøres på hans måde. Det er nok den største udfordring. For hvis der kommer indblanding fra Piotrs side, så kommer der problemer.

- Han fik ryddet godt og grundigt ud i den underskov af rådgivere, som Sharapova havde. Han sad suverænt på magten selv, og det samme kunne jeg forestille mig, at han vil gøre i forhold til Caroline, siger Bastiansen.

Tidligere har Wozniacki-familien ansat spanske Ricardo Sanchez og svenske Thomas Johansson som trænere, men begge røg ud efter få måneder. Det behøver ikke at ske igen.

- Jeg er mere optimistisk efter den proces, de har været igennem, hvor både Caroline og Piotr har brugt ret lang tid på at finde frem til, om det er det rigtige valg, siger Bastiansen.

Se også: Hov...er hun mere sexet end Sharapova?

Han påpeger dog, at familierelationerne i den polske kultur er anderledes end i den danske, og derfor vil Piotr Wozniacki nok aldrig holde sig helt væk.

- Det er jo det store spørgsmål, om han kan holdes nede. Han er jo som en sæk lopper. Det er jo hans liv, og man skal også huske på, at familien er meget sammen i den polske kultur.

- Men jeg tror ikke, at han har et valg denne gang. Hvis Piotr begynder at blande sig, så tror jeg, at Thomas stopper på stedet, understreger Bastiansen.

Se også: Kan Wozniacki genvinde sexet titel?

Michael Mortensen, der tidligere har været inde omkring træningen af Wozniacki, ser positivt på, at Wozniacki løsriver sig fra faderens mangeårige trænerrolle.

- Det er sundt. Og det er det, som Piotr gerne vil. Han vil gerne væk fra tennissen. Han har stor ære af det, som Caroline har opnået i sin karriere.

- Jeg tror, at han ser frem til at stå lidt ude ved sidelinjen en gang imellem og ikke at skulle rejse så meget, så han kan være sammen med sønnen Patrik og sin kone og nyde livet ved siden af.

- Så kan han følge Caroline lidt på afstand og være en mentor både for Thomas og også for Caroline stadigvæk. Han kan komme med input, når der er behov for det, siger Michael Mortensen.

Högstedt er ansat som Wozniackis træner i hele 2014.

Kvindernes sæson åbnes i dag med WTA-turneringen i australske Brisbane.

0 kommentarer
Vis kommentarer