Ærgerlig Högstedt: Carolines skade kom i vejen

Wozniackis nye træner, Thomas Högstedt, ærgrer sig over, at en skulderskade spændte ben for hendes ellers rivende udvikling lige op til sæsonstart

Thomas Högstedt og Caroline Wozniacki taler begge meget positivt om deres nye samarbejde, mens svenskeren ærgrer sig over, at en skulderskade kom i vejen fra sæsonstart (Foto: AP)
Thomas Högstedt og Caroline Wozniacki taler begge meget positivt om deres nye samarbejde, mens svenskeren ærgrer sig over, at en skulderskade kom i vejen fra sæsonstart (Foto: AP)

Caroline Wozniackis nye træner, Thomas Högstedt, ærgrer sig over, at en skulderskade, efter et ellers lovende træningsforløb i november og december, satte hendes ellers rivende udvikling et skridt tilbage.

Det forklarer svenskeren i en mail-korrespondance med Ekstra Bladet.

– Det gik virkelig godt i den periode. Caroline udviklede sit spil meget og slog meget hårdere. Hun var rigtig god, da jeg tog hjem (fra Florida, red.) til Sverige 21. december.

– Derfor var det selvsagt et tilbageslag, da vi kom til Australien, hvor hun så var skadet. Der skulle vi jo have begyndt at spille træningskampe, men det gik jo ikke, når hun havde ondt i skulderen, skriver Högstedt.

Den lille pokalhylde i Farum Midtpunkt blev hurtigt for lille for Caroline, der siden har vundet 21 WTA-turneringer og siddet på verdensranglistens førsteplads i 67 uger (Foto: Rikke Milling) Sport og Spil Carolines stjernevej

Skaden betød også afbud til årets første turnering i Brisbane, og det kan diskuteres, om danskeren servede for fuldt blus i Sydney, hvor hun røg ud i anden runde.

– Mentalt er det skidt at have ondt i skulderen. Man bliver lidt forsigtig og taber fart, men skulderen vil få det bedre dag for dag.

– Men sæsonen er ikke startet for Caroline. Jeg tror, hun vil få en fin sæson, skriver træneren, der tydeligvis også håber på omverdenens tålmodighed:

– Det tager tid, hvis du skal være en bedre spiller. Da jeg startede med Maria (Sharapova, red.), tabte hun til Greta Arn i Auckland og fik kun fem partier mod Andrea Petkovic. Fire måneder senere fik Petkovic kun tre partier mod hende.

Se også: Caroline på Forbes’ liste over lysende unge stjerner

– Det er altid op til spilleren selv, hvor meget hun vil udvikle sig, træne hårdt og være klar til at lytte og tro på det, de har gang i, for at gøre sig så god som muligt.

– Hvordan vil I gå ind til Australian Open?

– Caroline er en af sportens største fightere. Nu handler det om at få det bedste ud af den turnering og siden forsøge at udvikle sig yderligere, svarer Thomas Högstedt, der ifølge Piotr Wozniacki – sammen med Caroline – havde bedt om hans tilstedeværelse i Melbourne.

Se også: Piotr: Caroline vil have mig med til Australien

– Hvorfor vil du gerne have Piotr med?

– Caroline er den, der spiller og bestemmer, hvem der skal være hos hende. Jeg forsøger at gøre mit bedste med alle spillere. At Piotr har haft store succeser med Caroline, viser resultaterne, og han har været hendes træner siden starten. Derfor er det ikke mærkeligt, at hun vil have ham med også.

Læs Ekstra Bladets vurdering af Carolines 2014-sæson og det aktuelle hierarki kvindetennis i avisen i dag

0 kommentarer
Vis kommentarer