Ekspert: Högstedt sætter Wozniackis potentiale på prøve

Peter Bastiansen er i tvivl om, hvorvidt ansættelsen af Thomas Högstedt vil give grand slam-succes

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)

Caroline Wozniacki bliver med sikkerhed en bedre tennisspiller efter ansættelsen af svenske Thomas Högstedt som ny træner. Men om det er nok til at vinde en grand slam-titel er langt mere usikkert.

Det mener den tidligere tennisspiller Peter Bastiansen, som sammenligner Högstedt med fodboldens toptræner José Mourinho.

- Det er så der, hvor prøven skal stå. For du kan ansætte hvem som helst - du kan ansætte José Mourinho som træner i Sønderjyske, men derfor bliver klubben jo ikke dansk mester og Champions League-vinder.

- På samme måde er det også med Thomas Högstedt. Med al ære og respekt har Sharapova i min optik et større potentiale end Caroline. Det har han fået fremmet rigtig godt, siger Bastiansen.

Högstedt var tidligere træner for den russiske topspiller Maria Sharapova, som han i 2012 førte til sejr i grand slam-turneringen French Open.

Sharapova nåede sammen med Högstedt fra efteråret 2010 frem til to andre finaler i grand slam-regi. Samarbejdet stoppede efter Wimbledon sidste år.

- Spørgsmålet er så, om Caroline har et potentiale til at vinde en grand slam, det må tiden vise.

- Jeg er sikker på, at Caroline bliver en bedre tennisspiller, men om hun bliver god nok til at vinde en grand slam, det er jeg i tvivl om, lyder det fra Bastiansen.

Wozniacki har fortalt, at samarbejdet med Högstedt er begyndt godt, og at de forsøger at få indført en mere aggressiv spillestil hos danskeren.

- Thomas Högstedt er svensker på godt og ondt. Han er ikke verdens mest humoristiske mand. Men han har en fantastisk personlighed, han er meget loyal, viljestærk og fagligt hamrende dygtig.

- Han er meget anerkendt og respekteret, og så er han meget individualistisk. Han vil have, at tingene bliver gjort på en bestemt måde, siger Bastiansen.

I denne uge begynder grand slam-turneringen Australian Open.