Nadal klar til mødet med 'den nye Federer'

Kei Nishikori gav Rafael Nadal kamp til stregen, men måtte se sig slået i tre sæt ved Australian Open. Nu venter Federer-kopi i kvartfinalen

Rafael Nadal er klar til kvartfinalen i dette års Australian Open. (Foto: AP)
Rafael Nadal er klar til kvartfinalen i dette års Australian Open. (Foto: AP)

Rafael Nadal har fortsat ikke afgivet sæt ved årets Australian Open i tennis, men i mandagens fjerde runde-kamp blev han udfordret og tvunget til at yde sit bedste for at vinde mod Kei Nishikori.

Nadal sejrede 7-6, 7-5, 7-6 i en kamp, hvor alle tre sæt varede mere end en time.

Japaneren, der rangerer som nummer 17 i verden, lod sig ikke slå ud af, at Nadal brød i begyndelsen af første sæt. Nishikori brød tilbage og førte siden sættet ud i en tiebreak. Her var Nadal dog lige en tand skarpere og vandt den 7-3.

Se også: Overbevisende Nadal hamrer videre i Australien

Andet sæt blev næsten lige så jævnbyrdigt. Her var det bare Nishikori, der kom foran med et servegennembrud, men Nadal kom tilbage og ændrede 2-4 til 4-4. Det lignede en ny tiebreak, men Nadal brød endnu engang til sætsejr på 7-5.

I tredje sæt kom Nadal igen hurtigt ovenpå med et servegennembrud, men atter viste Nishikori stort fighterhjerte. Han ikke bare brød tilbage, men bragte sig også foran med et brud, så han kunne serve sættet hjem.

Se også: Ny overraskelse i Australian Open: Russisk skønhed ryger ud

Så fandt Nadal lige et højere niveau, brød tilbage, så også tredje sæt måtte finde sin vinder efter tiebreak. Den faldt ud med 7-3 til Nadal.

I kvartfinalen skal Rafael Nadal møde det bulgarske supertalent Grigor Dimitrov. Han er i flere år gået under navnet "den nye Federer", men han har haft svært ved at forløse det åbenlyse potentiale helt.

Se også: Chok: Skadet Serena Williams slået ud af Smukke Ana

Det er han dog på vej til i Melbourne, hvor han i 1/8-finalen slog Roberto Bautista Agut i fire sæt, 6-3, 3-6, 6-2, 6-4.

Den 22-årige, Grigor Dimitrov, der er nummer 22 i verden, skrev samtidig historie, da han er den første bulgarer i en grand slam-turnering på herresiden.

0 kommentarer
Vis kommentarer