Annonce:
Annonce:

Mester Djokovic sendt ud i Melbourne

Schweizeren Stanislas Wawrinka fik i kvartfinalen hævn for to femsæts-nederlag til serberen i grand slams

Efter en lang sejrsstime gik den ikke længere for Novak Djokovic, der i fem sæt måtte forlade Australian Open efter en femsætsgyser af en kvartfinale mod velspillende Stanislas Wawrinka (Foto: AP)
Efter en lang sejrsstime gik den ikke længere for Novak Djokovic, der i fem sæt måtte forlade Australian Open efter en femsætsgyser af en kvartfinale mod velspillende Stanislas Wawrinka (Foto: AP)
Annonce:
Følg Tennis

At de skulle ud i en femsætsgyser var egentlig ikke så overraskende. Det har de nemlig været i grand slam-regi to gange før, begge med Novak Djokovic som vinder over Stanislas Wawrinka.

Det overraskende var dels, at den ottende-seedede schweizer denne gang formåede at trække det længste strå med 2-6, 6-4, 6-2, 3-6, 9-7, men ikke mindre, at den normalt så afslutnings-kompetente serber næsten forærede de to sidste point væk.

Tenniskomet på finalekurs: Ikke ligefrem en overraskelse

Det skete nemlig med to grimme fejl med forhånden. Først, da han ved 40-40 i egen serv havde god tid til at løbe en stopbold op ved nettet og slicede den ud over modsatte sidelinje, og kort efter, da han skulle afvikle en blanding af et smash og en slagflugtning fremme ved nettet og igen sendte bolden ud. Og træner Boris Becker kunne knap tro sine øjne.

Djokovic har indtil nederlaget kvalificeret sig til 15 grand slam-semifinaler i træk.

Annonce:

Hvor sidste års opgør i Australian Open blev betegnet som turneringens bedste, startede de to denne på knap så højt niveau, men halvvejs i den lange kamp steg intensiteten, og der blev leveret tennis i absolut topklasse.

Federer er klar til kvartfinalebrag mod Murray

- Han er en stor champion, som ikke bare lægger sig, hikstede vinderen, som var foran 2-1 i sæt, forpustet.

- Jo, jeg havde svært ved at tro på, at det kunne lade sig gøre at slå ham, men jeg var godt tilpas derude, og jeg blev ved med at være aggressiv. Jeg er virkelig, virkelig, virkelig lykkelig, storsmilede han med sveden dryppen fra hver en porre.

Han møder i semifinalen tjekkiske Tomas Berdych, som han også slog i US Open på vej til sin første semifinale i en grand slam.

Berdych er første semifinalist i Australien

Djokovic var stor i nederlaget:

- Han greb sine chancer og fotjente at vinde. Jeg lykønsker ham virkelig. Der er ikke andet, jeg kan sige. Jeg gav mit bedste derude.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Vi synes, Lars Løkke mangler skam i livet
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: