Dansk stortalent har hjulpet verdens bedste

Andreas Moltke-Leth har hjulpet Rafael Nadal med at blive klar til Masters-turneringen i Monte Carlo

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Verdens bedste tennisspiller Rafael Nadal har fået dansk hjælp forud for Masters-turneringen i Monte Carlo.

18-årige Andreas Moltke-Leth har gennem fire dage i denne uge været træningsmakker for Nadal i en vigtig periode, hvor spanieren har skullet omstille sig fra hardcourt til den europæiske grussæson.

Nu krydser den unge danske fingre for, at Nadal møder toptunet op på gruset i Monte Carlo.

- Det er et tricky spørgsmål, for jeg ved det jo ikke, da han ikke har spillet endnu. Jeg håber det.

- Jeg kunne ikke have givet ham bedre modstand. Jeg gav mig 100 procent og fik meget ros fra Nadals træner, siger Andres Moltke-Leth.

Til daglig træner danskeren på et akademi på Mallorca, men han var faktisk i Danmark, da henvendelsen fra Nadal kom.

- Ejeren af akademiet kender Nadals træner Toni, som ville høre, om akademiet havde en spiller, der havde niveau til at træne med Nadal.

- Jeg blev ringet op og tog flyveren ned på Mallorca. Mandag var jeg på banen og trænede nogle timer med Nadal, og bagefter blev jeg spurgt, om jeg ville træne dagen efter og muligvis resten af ugen. Så gik det derfra.

- Jeg endte med at træne med ham frem til torsdag, og fredag tog han af sted til Monte Carlo, siger Andreas Moltke-Leth, der har fået sig en stor og lærerig oplevelse.

- Det var spændende, svært og fantastisk at spille mod verdens nummer et, og så endda på grus, som er hans favoritunderlag. Han er jo gruskongen, siger den unge dansker.

- Hele træningen var bygget op omkring Nadal, og jeg havde nogle forskellige opgaver. Jeg forsøgte at minde mig selv om, at han bare er lavet af kød og blod, og det gik så godt, at han ville træne med mig hele ugen, siger Moltke-Leth.

Han kan tage en del ting med sig fra mødet med verdens nummer et.

- Uanset hvem han træner med eller spiller imod, så giver han sig 100 procent. Han er fuldstændig på, og det er som om, at han spiller sit livs vigtigste kamp.

- Det vil jeg også tage med mig, for jeg har en tendens til at falde i tempo, når jeg møder en spiller, der er dårligere end mig selv.

Nadals måde at bygge træningen op med små moduler af 20 minutters varighed efterfulgt at 10 minutters pause har også inspireret danskeren.

- Han køler kroppen lidt ned, og så skal han finde sit niveau og rytme igen - og igen. Det gør han omkring syv gange på en træning, hvor jeg måske normalt gør det to gange, fordi jeg ikke holder så mange pauser, siger Moltke-Leth.

Danskeren har selv et håb om en dag at blive en top-10-spiller i verden. Han fik også et par ord med på vejen fra Rafael Nadal.

- Han sagde held og lykke med karrieren, og at hvis jeg gav mig 100 procent, så kunne jeg få en lys fremtid.

- Jeg ved godt, at jeg er talentfuld, men det handler om hårdt arbejde. Mange faktorer skal spille sammen, før jeg slår igennem, så de ord var ikke det, der betød allermest for mig i denne uge, siger han.

Nadal er topseedet i Monte Carlo og skal tidligst i aktion mandag.

0 kommentarer
Vis kommentarer