Jamen dog! Nadal besejret på grus

Landsmanden David Ferrer sendte Rafael Nadal ud af den store grusturnering i Monte Carlo

Ærgrelse hos Rafael Nadal. (Foto: AP/Michel Euler)
Ærgrelse hos Rafael Nadal. (Foto: AP/Michel Euler)

Det sker meget sjældent, men Rafael Nadal kan rent faktisk godt tabe en tenniskamp på grusunderlag.

Det beviste hans spanske landsmand David Ferrer fredag eftermiddag, da han besejrede topseedede Nadal med 7-6, 6-4 i kvartfinalen af den store ATP-turnering i Monte Carlo.

Det er første gang i 11 år, at 27-årige Nadal ryger så tidligt ud af turneringen, som han vandt otte år i træk mellem 2005 og 2012, før han i fjor måtte se sig besejret i finalen af Novak Djokovic.

Det er samtidig første gang siden 2004, at 32-årige Ferrer besejrer Nadal på grusunderlag, og i alt har Nadal blot tabt 22 af karrierens 322 kampe på grusunderlag.

Se også: Nadal runder endnu en milepæl

Nederlaget kom dagen efter, at Nadal havde rundet endnu en milepæl i sin imponerende karriere med sejr nummer 300 på grusunderlag, men Ferrer tog udfordringen op og angreb favoritten nådesløst.

Og det gav pote, men Ferrer fik samtidig hjælp af Nadal selv, der servede skidt og lavede flere uprovokerede fejl end vanligt, og efter to timer og 13 minutters tennis kunne Ferrer række armene i vejret som sejrsherre.

- Det er et nederlag, der gør ondt. Alle nederlag gør ondt, men især på grus. Jeg spillede ikke fornuftigt, og jeg havde ikke den nødvendige fart i benene. Jeg spillede for kort og gav ham chancen for at kontrollere pointene næsten hele tiden. Jeg følte mig ikke godt tilpas på banen. Jeg spiller ikke godt for tiden, og jeg er ikke tilfreds, siger Rafael Nadal.

Se også: Fødsel kan tvinge Federer til afbud

I semifinalen skal sjetteseedede Ferrer møde den tredjeseedede schweizer Stanislas Wawrinka, der besejrede ottendeseedede Milos Raonic fra Canada med 7-6, 6-2.

Også fjerdeseedede Roger Federer er videre til semifinalerne efter en hård dyst mod den niendeseedede franskmand Jo-Wilfried Tsonga, der først gav sig i tredje sæt. Federer vandt med cifrene 2-6, 7-6, 6-1 og skal nu møde vinderen af opgøret mellem andenseedede Novak Djokovic og useedede Guillermo Garcia-Lopez.

1 af 3 Jubel hos David Ferrer. (Foto: AP/Michel Euler)
2 af 3 Og tak for kampen! (Foto: AP/Michel Euler)
3 af 3 Ærgrelse hos Rafael Nadal. (Foto: AP/Michel Euler)
0 kommentarer
Vis kommentarer