Hewitt i himlen efter sejr over Federer

Den australske veteran slog den jævnaldrende schweizer i finalen i Brisbane

Foto: AP/Tertius Pickard
Foto: AP/Tertius Pickard

Det kunne have været en finale for ti år siden - især på grund af vinderen og de gulklædte fans, der bakkede den australske hjemmebaneyndling op - da Lleyton Hewitt søndag besejrede Roger Federer i finalen i ATP-turneringen i Brisbane med cifrene 6-1, 4-6 og 6-3.

De to 32-årige tennisspillere har en lang indbyrdes historie, og dagens opgør var det 27. i rækken af kampe mellem de to spillere. Og for en efterhånden sjælden gangs skyld med Hewitt som vinder.

Nadal til Australian Open med sejr i bagagen

Federer har vundet 18 gange, mens sejren var Hewitts niende - og blot den anden siden 2003. Dengang tilhørte Hewitt tennistoppen, men kunne ikke følge med Federer og co. i øverste lag, og han ligger i dag nummer 60 på verdensranglisten.

Lleyton Hewitt vandt sin første titel siden 2010 - da han slog netop Federer i finalen i Halle - og fik trofæet overrakt af den australske legende Rod Laver.

- Det er et stykke tid siden, jeg senest vandt et trofæ og at modtage det fra dig, betyder virkelig meget for mig, siger fighteren Hewitt, der har været slemt plaget af skader i mange sæsoner.

- Jeg har været igennem fire-fem hårde år med fem forskellige operationer, så det har været ret hårdt, siger Hewitt.

Guldparret: Caroline og Rory scorer kassen på forlovelse

Han havde ikke vundet en turnering i hjemlandet siden 2005, men nu kan gå ind til Grand Slam-turneringen Australian Open med optimisme. Hewitts første deltagelse i Australian Open var allerede som 15-årig i 1997, og han vandt sin første turnering på ATP Touren året efter i Adelaide som 16-årig.

- Det var der, hvor det hele startede for mig. Jeg var 16, det var i min hjemby - det er svært at overgå det. Men at vinde her igen i en ny turnering efter at have vundet næsten alle andre turneringer i Australien ... Ja, og at slå den måske største spiller i finalen, det betyder meget, lyder det fra Hewitt.