Federer sætter Murray på plads

Roger Federer havde storspillet fremme, da han slog Andy Murray ud af Australian Open i fire sæt

Roger Federer jubler i kampen mod Andy Murray onsdag. (Foto: AP)
Roger Federer jubler i kampen mod Andy Murray onsdag. (Foto: AP)

Der er lagt op til en ny udgave af den største klassiker i moderne herretennis, når der bliver spillet semifinaler i grand slam-turneringen Australian Open.

Det står klart, efter at Roger Federer onsdag besejrede Andy Murray med 3-1 i sæt og dermed er klar til sit 33. møde med den evige rival, spanieren Rafael Nadal.

Federer havde et tungt 2013 og er kun 6.-seedet i Melbourne, men noget tyder på, at den schweiziske veteran er ved at finde tilbage til de takter, der har givet ham 17 grand slam-titler.

Sejren over Wimbledon-vinderen Murray kom efter mere end tre timers fremragende kamp.

Federer lavede et servegennembrud i hver af de to første sæt, som han vandt henholdsvis 6-3 og 6-4.

Går Wawrinka hele vejen i Australien?

Da schweizeren så også brød til 5-4 i tredje sæt, lignede det en afgørelse. Men Murray valgte det rigtige øjeblik til at lave sit første gennembrud i kampen og forhindrede i første omgang Federer i at serve sejren hjem.

Kampen gik i tiebreak, og her lykkedes det Murray at tvinge kampen ud i fjerde sæt. Her var Federer dog igen stærkest. Han brød til 5-3 og servede derefter sejren hjem.

Nadal efter kvartfinale: Jeg var heldig

Med triumfen mod den 4.-seedede brite og indtoget i semifinalen har Roger Federer fået en nærmest perfekt start på samarbejdet med sin nye prominente træner, svenskeren Stefan Edberg.

Edberg, der vandt Australian Open i 1985 og 1987, blev før turneringen hyret til at indgå i Federers trænerstab, og det partnerskab er altså kommet flyvende fra land.

Nu venter en semifinale fredag mod Rafael Nadal, og her bliver der formentlig brug for nye fif fra den rutinerede svensker. Federer har nemlig blot vundet 10 af de hidtidige 32 møder med verdensetteren.

Allerede torsdag spilles den anden semifinale, der står mellem Tomas Berdych og Stanislas Wawrinka.