Wozniackis indtjening styrtdykker

Tennisspilleren tjener ikke så mange præmiepenge som tidligere. De lukrative sponsorkontrakter er også i fare

Caroline Wozniacki tabte onsdag til Wang, der er placeret som verdens nummer 186. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki tabte onsdag til Wang, der er placeret som verdens nummer 186. (Foto: AP)

Caroline Wozniackis indtjening er skrumpet de seneste år, hvor den tidligere verdensetter har måttet afgive kvindernes tennistrone.

Indtjeningen er faldet fra 22,1 til 8 millioner kroner i årlige præmiepenge fra 2010 til 2012, og de forringede præstationer på tennisbanen kan også få konsekvenser for de kontrakter, hun kan lande med store virksomheder.

- Sponsorerne er stadig tilfredse med Caroline, men der skal ikke gå mange måneder eller år, før det får betydning for hendes kommercielle aftaler, siger Thomas Badura, administrerende direktør ved SponsorPeople.

Læs også:

Se også: 'Caroline fokuserer på de store'

- Det vil afspejle sig i hendes kommercielle indtægter om to-tre år, hvis hun ikke kommer tilbage på sit tidligere niveau, mener Badura.

Kontrakter følger præstationerne
Sponsoreksperten oplyser, at de store virksomheder i øjeblikket laver sponsoraftaler, der i højere grad end tidligere følger de sportslige præstationer.

- Da Caroline forlængede med Adidas i sommeren 2012, har en større del af aftalen været resultatorienteret, end Adidas havde tænkt det i starten af 2012 eller slutningen af 2011, siger Badura.

- Virksomhederne løber en risiko, og de vil i højere grad risikodække deres investering, og betale for det, når det går godt, siger Thomas Badura.

Caroline Wozniacki tjente for to år siden så godt, at hun i 2011 kom på Forbes liste som den næsthøjest betalte sportskvinde i verden med en samlet årlig indtjening på 65 millioner kroner i præmie- og sponsorpenge.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere