Federer håber på trøst hos Mandela

Roger Federer tabte overraskende til franske Julien Benneteau i kvartfinalen ved ATP-turneringen i Rotterdam og vil nu i audiens hos Nelson Mandela

En overraskende exit i Rotterdam får nu Roger Federer til at vende næsen mod Sydafrika, hvor et besøg hos Nelson Mandela står øverst på ønskelisten. (Foto: AP)
En overraskende exit i Rotterdam får nu Roger Federer til at vende næsen mod Sydafrika, hvor et besøg hos Nelson Mandela står øverst på ønskelisten. (Foto: AP)

Roger Federer var storfavorit i fredagens kvartfinale mod franskmanden Julien Benneteau, men schweizeren tabte alligevel tenniskampen 3-6, 5-7 ved ATP-turneringen i Rotterdam.

Nederlaget skal dog hurtigt glemmes - og gerne dulmes med et sjældent møde med den tidligere sydafrikanske præsident Nelson Mandela.

- Jeg håber virkelig, at jeg får mulighed for at møde Nelson Mandela. Vi har et ønske om at møde ham, siger Federer ifølge nyhedsbureauet dpa.

Læs også:

Se også: Federer kræver hårde straffe for doping

Den tidligere verdensetter, som har en sydafrikansk mor, rejser i denne weekend til Johannesburg for at inspicere et af projekterne i sin velgørenhedsfond, Roger Federer Foundation.

Mødet med Mandela står i den forbindelse øverst på ønskelisten.

- Det vil være enestående og en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har kun få dage, men jeg vil gerne besøge et af fondens projekter.

- Jeg ser frem til det, eftersom jeg ikke har været i Sydafrika i nogen tid, siger Federer.

Læs også:

Se også: Wozniacki slået af veninde

Det mulige møde med Mandela ville Federer meget hellere snakke om end det kedelige nederlag til Benneteau. Federer havde vundet turneringen i Rotterdam de to seneste gange, han stillede op - i 2005 og 2012.

- Jeg er meget skuffet, og jeg ærgrer mig over denne kamp.

- Han spillede fantastisk og skabte flere chancer, end jeg gjorde. Han fortjente at vinde. Det var et smertefuldt nederlag, men det sker, forklarer Federer.

Benneteau, verdens nummer 39, skal i semifinalen op imod den femteseedede landsmand Gilles Simon.

Federer vil i mellemtiden forberede sig til sin næste ATP-turnering i Dubai, som begynder 25. februar. Her er han forsvarende mester.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere