Caroline fik trælse tyskertæsk

Caroline Wozniacki viste sit bedste spil længe, men tabte i tæt tresætter til verdens nummer seks

Caroline Wozniacki spiller netop nu 3. sæt mod Angelique Kerber fra Tyskland. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki spiller netop nu 3. sæt mod Angelique Kerber fra Tyskland. (Foto: AP)

Caroline Wozniacki viste i lange perioder af en hård tresætter mod en topspiller i topform, at hun er på rette vej, når hun giver los og tør spille offensivt.

Hun stod i første omgang til tørre tyskertæsk, da hun i tredje runde af China Open forsøgte at udfordre verdens nummer seks, Angelique Kerber.

For hun viste sig i første sæt at være for stor en kaliber lige nu, hvor den 22-årige dansker fortsat famler lidt efter sit spil.

Det gav sætsejr på 6-1 til Kerber, men så hævede Wozniacki pludselig niveauet og viste noget af det bedste tennis, hun har præsteret meget længe.

Allerede i første sæt var der glimt af offensiv vilje. Caroline var således indstillet på at prøve at rykke lidt frem i banen og spille mere tempotennis, ligesom hun både kom til nettet for at følge op og diverterede med forhåndsvindere ned langs linjen.

Men tyskeren spillede med overdådig selvtillid efter sin gennembrudssæson, og hendes kraftfulde spil var i den periode nok til at afvise udfordringen.

Fantastisk baghånd
Det var det til gengæld ikke i andet sæt, hvor Caroline også fik aktiveret den fantastisk baghånd, som i denne sæson har været et lidt forsømt våben, ligesom hun hævede niveauet på serverne.

Det gav sætsejr på 6-2 i andet sæt og tæt fight i tredje, før Kerber tog det med 6-4.

Caroline tabte straks sit eget serveparti men brød tilbage via godt, defensivt løbearbejde. Men så tabte hun sin serv igen med en afsluttende dobbeltfejl, og så røg de to piger ud i et otte minutter langt nøgleparti, hvor der blev kæmpet hårdt om hvert point.

Tre danske fordele blev afværget, og så udnyttede hårdtslående Kerber sit momentum til rent at bryde til 4-1.

Bagud 1-5 fik Wozniacki afværget første sætbold med et smash, men i næste duel oversatsede hun med forhånden.

I det 31 minutter lange første sæt fik hun kun sat 48 procent af sine førsteserver i spil, og det var et tal, der endda længe lå meget lavere.

Caroline kom væsentligt bedre fra start i andet sæt, hvor hun forsøgte at dirigere tyskeren mere rundt, og hun fik en lille gave, da hun på dansk breakbold gik frem og slagflugtede med forhånden i nettet. 2-1.

Og så havde hun såmænd taget førsteserven med ud. Bagud 0-40 spillede hun sig først til lige, og så satte hun dagens to første esser ind til 3-1.

Nu følte tyskeren sig lidt mere presset, og Kerber lavede flere fejl. Det betød brud igen til 4-1.

Tætte partier
Også Carolines baghånd var nu i fuldt sving, og foran 5-1 tilspillede hun sig tre sætbolde i tysk serv. Dem fik hun desværre ikke udnyttet, men kort efter lukkede hun i egen serv til 6-2.

I tredje sæt kom Caroline hurtigt på 30-0 i tysk serv men missede desværre et par åbne muligheder for at slå en vinder mod Kerber, der nu var begyndt at sætte lyd på sine tunge grundslag.

Næste parti bød på indædt fight og en ordentlig afbrænder ved nettet af Caroline ved stillingen lige. Hun afværgede breakbolden med en stor førsteserv og fik kort efter trukket partiet hjem.

De næste partier var tætte og ressourcekrævende, indtil Kerber tog et rent af slagsen til 4-3. Caroline kæmpede sig på 4-4 men lavede desværre et par uprovokerede fejl, da hun havde chancen for at presse sig foran Kerber.

Bagud 4-5 og ved stillingen 15-15 i egen serv gik en netruller den forkerte vej, og trods en udligning spillede Kerber sig med en stor forhånd frem til matchbold.

Den afværgede Caroline - tilsyneladende - med en baghånd ned langs linjen, men overdommer Kader Nouni dømte bolden ude, og Hawkey bekræftede desværre, at centimeterne var på den forkerte side.

Kerber møder i kvartfinalen russiske Maria Sharapova, der ubesværet slog slovenske Polona Hercog med 6-0, 6-2.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen