Rædslens år: Se Carolines vilde nedtur

Caroline Wozniacki ryger efter chok-nederlag ud af Top 10 efter et år, der er lige til glemmebogen. Se de nedslående realiteter her

Skader og nederlag har præget Caroline Wozniackis sæson. (Foto: Benjamin Kürstein)
Skader og nederlag har præget Caroline Wozniackis sæson. (Foto: Benjamin Kürstein)

Indtil for et år siden var alt bare optur for Caroline Wozniacki. På toppen af verdensranglisten, forholdet til kæresten Rory McIlroy var blevet officielt og Miss Sunshine fik masser af positiv omtale i takt med sin store succes på hele verdens tennisbaner.

Kun præstationerne i de fire Grand Slam-turneringer udgjorde et kritikpunkt, men især i US Open har Wozniacki budt på gode præstationer.

Bare ikke i år. Hvor det sidste år blev til et semifinale-nederlag i kampen mod skræmmende stærke Serena Williams, så bød årets amerikanske hard court-sæson på en hidtil uset nedtur for Wozniacki.

En knæskade - som dog ifølge Wozniacki ikke var årsag til nederlaget - betød, at hun måtte trække sig i favoritturneringen New Haven, og i første runde af US Open røg hun ud mod den ellers mildest talt overkommelige modstander, verdensranglistens nummer 96, Irina-Camelia Begu fra Rumænien.

Tennis - 29. aug. 2012 - kl. 05:39 Chokeret Caroline: Jeg skal lige sunde mig

Nederlagene i 1. runde i Wimbledon og US Open gør året til danskerens værste år i Grand Slam-regi siden 2007, hvor hun for første gang deltog i en Grand Slam-turnering og røg ud i første runde ved French Open. 2012 bød i Grand Slam-sammenhæng desuden på exit i 3. runde i French Open og i kvartfinalen i Australian Open.

Siden 1. runde-nederlaget på det franske grus i 2007, lykkedes det i 20 Grand Slam-turneringer i træk for hende at spille sig videre til minimum 2. runde.

Ryger ud af Top 10
Caroline Wozniacki selv ønskede for få dage siden ikke at kalde denne sæson for dårlig:

– Den har været helt okay. Selvfølgelig har der været perioder, hvor kroppen ikke har været 100 procent, så jeg ikke har kunnet yde 100 procent.

Men efter flere års optur har du mødt modgang. Hvordan har det været?

– Jeg synes, det har været helt fint. Jeg træner hårdt og spiller så godt, jeg kan. Jeg tager det meget stille og roligt. Det er svært at kalde det nedtur, når man er i Top Ti, sagde Wozniacki, der var nummer 9 på verdensranglisten før US Open.

Og det er hun så heller ikke meget længere. Danskeren, der de seneste to år er sluttet sæsonen som nummer 1 på verdensranglisten, ser nu ud til at ryge ud af top 10.

Det sker hvis blot Maria Bartoli - nummer 11 på verdensranglisten lige nu - vinder sin 2. runde-kamp.

Et kig på årets turneringer gør nedturen tydelig. Blot fire gange er det lykkedes Caroline Wozniacki at nå en semifinale eller finale i år. Det skete i Miami (marts, semifinale-nederlag til Sharapova), København (april, finale-nederlag til Kerber), Montreal (august, semifinale-nederlag til Kvitova) og i New Haven, hvor hun måtte trække sig fra semifinalen mod Kirilenko.

En skarp kontrast til sidste sæson, hvor Wozniacki nåede otte finaler, vandt de seks - og desuden nåede tre semifinaler, heraf en i Australian Open.

Hvis ikke Caroline Wozniacki ændrer planerne, har hun tre turneringer tilbage inden sæsonpausen. Seoul, Tokyo og Beijing. Hvis ikke hun vinder en af de turneringer, vil det være første sæson siden 2008, hun ikke vinder en turneringssejr på WTA-niveau.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen