Björkman om Wozniacki-træner: En perfektionist

Caroline Wozniackis nye træner, svenskeren Thomas Högstedt, får pæne ord med på vejen af svenskerens landsmand Jonas Björkman

Jonas Björkman har ros til Caroline Wozniackis nye træner, Thomas Høgstedt. (Foto: AP/Sang Tan)
Jonas Björkman har ros til Caroline Wozniackis nye træner, Thomas Høgstedt. (Foto: AP/Sang Tan)

- Han er ekstremt grundig. En perfektionist, udbryder Jonas Björkman straks, når man spørger ham til Thomas Högstedt som træner.

- Han er utroligt dygtig til teknikken. En af de bedste, jeg har haft. Men hans sans for detaljer gælder alt i hans trænergerning, forklarer svenskeren, der var under sin landsmands vinger i knap fire år.

Högstedt blev ramt lige i hjertet af den dengang hvide filtbold, da hans far tog ham med til tennisturneringen i Båstad. Fra det øjeblik ville han leve af at være tennisspiller og rejse rundt i hele verden.

Se også: Millionhyre til Carolines nye supertræner Millionhyre til Carolines nye supertræner

Det kom han i den grad til. For trods et i første omgang begrænset talent, havde han viljen. Og forældrene hjalp ham på vej. Moderen med fysisk træning i kælderen og faderen ved at bistå ham på trægulvet i Mariestads eneste hal. To brødre sørgede for at holde konkurrence-genet skarpt.

’Min fars eneste krav til mig på en tennisbane var, at jeg skulle kæmpe, og at jeg skulle opføre mig ordentligt’.

Han kæmpede sig frem til juniortitlen i US Open i 1981, men som senior måtte han nøjes med en enkelt ATP-sejr og en højeste rangering som nummer 38. Siden gled karrieren over i trænergerningen.

- Her er han meget vellidt. Han er rolig, hårdtarbejdende og meget disciplineret, siger Neil Harman, tenniskorrespondent hos The Times, der ser med optimisme på det interskandinaviske samarbejde.

Se også: Carolines ny træner sætter farmand under pres Carolines ny træner sætter farmand under pres

Det samme gør Björkman:

- Det ligner en god løsning for Caroline. Hun er begyndt at spille bedre med sin gamle ketsjer, og Thomas kan give hende et nyt løft. Det bliver sjovt at følge, for han har haft succes med det meste, han har rørt ved.

’Hogge’ er kendt for at ville gå et ekstra skridt for sine spillere. Det er sjældent, at de vender tilbage til en tidligere træner; men det er sket med tyske Tommy Haas.

Han var gift med en skuespiller, og derfor kom Högstedt pludselig til at sidde til bords med Hollywood-stjerner. Og senest blev han for alvor trukket ind i rampelyset hos superstjernen Maria Sharapova.

Det var da meget sjovt, har han udtalt. Men han føler sig nu langt bedre tilpas i arbejdstøjet ude på træningsbanen, hvor han kan arbejde med sine detaljer.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere