Fødsel kan tvinge Federer til afbud

French Open kan blive uden Roger Federer, der skal være far for tredje gang

Foto: AP/Michel Euler
Foto: AP/Michel Euler

Tennisstjernen Roger Federer tog onsdag hul på grussæsonen med en overlegen sejr ved Masters 1000-turneringen i Monte Carlo. Efterfølgende erkendte schweizeren, at han risikerer at gå glip af sæsonens gruskulmination French Open.

Federer, der i forvejen har tvillinger med sin kone Mirka, skal være far for tredje gang, og det kan komme til at ske under grand slam-turneringen i Paris. I så fald prioriterer han fødslen.

- Jeg prioriterer at være til stede for at støtte min kone. Jeg har spillet tenniskampe nok. At skulle misse en turnering eller en kamp vil ikke betyde noget for mig, siger Federer.

Se også: Nadal overvinder forskrækkelse

Han vil dog ikke afskrive at skulle spille turneringen. Ligesom han heller ikke vil oplyse, hvornår hans kone har termin.

- Lad os tage den, når det sker. Vi håber ikke, at det bliver på den måde, men sker det, er det bare sådan det er, siger schweizeren.

French Open er i øvrigt den grand slam-turnering, hvor Federer har klaret sig dårligst gennem karrieren. Særligt fordi han har stået i skyggen af gruskongen Rafael Nadal.

Se også: Dansk stortalent har hjulpet verdens bedste

Federer har i alt vundet 17 grand slam-turneringer, men kun en af dem er vundet i Paris.

Dette års udgave af French Open spilles fra den 25. maj til den 8. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer