Piotr om Caroline: Bedre klædt på til grus i år

Håndledsskaden har paradoksalt nok medvirket til at forbedre hendes slice, forklarer Piotr Wozniacki, som tillader sig en vis optimisme før Madrid Open

Piotr Wozniacki er optimist på vegne af Caroline, som ikke har været i kamp i godt fire uger på grund af en håndledsskade (Foto: AP)
Piotr Wozniacki er optimist på vegne af Caroline, som ikke har været i kamp i godt fire uger på grund af en håndledsskade (Foto: AP)

Da Caroline Wozniacki torsdag eftermiddag klokken 17 gik ind til sit første træningspas mod Petra Kvitova i Madrid, var det en forventningsfuld far og træner, der gjorde klar til at samle løsgående bolde op.

– Hun spiller meget bedre nu, end hun gjorde sidste år på samme tid, konstaterer Piotr Woznaciki, som ganske vist kun har træning og træningskampe at bygge sin formodning på.

Sharapova vinder igen i Stuttgart

Men en ting er håndgribeligt forandret. For den japansk udviklede Yonex-ketsjer, som danskeren sidste år bandede langt væk under især grussæsonen, er nu udskiftet med den gammelkendte, franske Babolat-model.

– Ja, det er vigtigt for hendes selvtillid, at hun nu spiller med den ketsjer, som hun lavede resultater med i gamle dage. Men hun spiller generelt bedre på gruset og forstår underlaget bedre end tidligere, mener han.

I den forbindelse har skaden i venstre håndled, som forleden tvang hende til afbud i Stuttgart, paradoksalt nok været med til at finslibe et vigtigt redskab til værktøjskassen. For mens Caroline har måttet holde igen med den dobbelte baghånd under træning, så har hun slået en masse slice med den.

Se også: Caroline skadet - trækker sig i Stuttgart

– Det går bedre nu med skaden, men hun har slicet mest, når vi i Monaco har spillet træningskampe med Bernard Tomic, Marta Domachowska (fast hittingpartner, red.) og nogle 18-årige drenge fra toppen af juniorranglisten.

– Det er utroligt vigtigt, at hun kan se, at hun kan bruge andre slag med baghånden. Hendes slice er stærkt på vej fremad, og Caroline er helt sikkert i fin form, både fysisk og tennismæssigt. Hun er næsten 100 procent, vurderer Piotr Wozniacki.

Se også: Vanvid: Wimbledon-billetter sætter prisrekord

Hans datter har næsten ingen point at forsvare i grussæsonen, så der er store muligheder for at forbedre 14. pladsen på ranglisten.

– Men vi tager det lidt, som det kommer. Hun skal stadig passe på håndleddet her i starten. Og så håber vi på en fornuftig lodtrækning.

Den finder sted i dag klokken 14 til den store Premier Mandatory-turnering, som i niveau rangerer lige under de fire grand slams.?

Se også: Så sexet har du aldrig set Serena Williams

0 kommentarer
Vis kommentarer