Far-Wozniacki: Mig kan hun altid regne med

Efter mislykkede trænereksperimenter vil makkerparret Piotr og Caroline Wozniacki vil formentlig blive sammen, til hun stopper karrieren

Piotr og Caroline Wozniacki har tilsyneladende besluttet sig for at arbejde sammen, indtil hendes karriere er forbi (Foto: AP)
Piotr og Caroline Wozniacki har tilsyneladende besluttet sig for at arbejde sammen, indtil hendes karriere er forbi (Foto: AP)

PARIS (Ekstra Bladet): - Jeg tror, vi stopper sammen. Der bliver ikke flere eksperimenter. De har kun givet dårlige resultater og dårlig selvtillid.

Ordene kommer fra en mand i Caroline Wozniackis liv, som hun – i modsætning til andre - altid kan regne med.

Pudsigt nok fortalte hendes far og træner for præcist et år siden, at han nu ville gå på pension som datterens træner. Piotr Wozniacki ville ud med fiskestangen, ville han. Dyrke vennerne og genfinde sit eget liv udenfor det verdensomspændende tenniscirkus.

I dag har Piotr-piben fået en anden lyd:

- Der var en tre måneders periode, hvor en anden (Thomas Högstedt, red.) overtog og lavede et job, som Caroline var utilfreds med.

- Nu hjælper jeg hende igen, så det bliver det samme som de seneste 15 år. Hun er jo ikke bare en spiller. Hun er også min datter. Når hun beder mig om det, er jeg altid klar til at hjælpe.

- Og selv om vi mangler nogle resultater i grand slams, så har vi sammen lavet resultater, som ingen dansk spiller vil lave de næste 50 år, mener han.

Caroline Wozniacki fik en lille smule afløb for sine frustrationer ved fredagens træning. (Foto: Troels Christensen) Tennis Caroline på banen: Det er godt at få brugt nogle kræfter

Minderne om mellemspillene, der også talte trænere som Ricardo Sanchez og Thomas Johansson, er ikke noget, der får smilet frem i Carolines øjne.

- Jeg har bare fundet ud af, at jeg godt kan lide at have familien omkring mig. Veninder og venner. En god base, som man altid kan stole på, siger hun.

(Foto: AP) Tennis Ekstra tid til træning: Caroline spiller tidligst mandag

- Jeg kan rigtigt godt lide det team, jeg har omkring mig nu, og det er egentlig den måde, jeg gerne vil blive ved på. Det er det, jeg synes passer bedst til mig.

- Men kan du og din far også udvikle de ting i dit spil, der er nødvendige?

- Ja, for jeg stoler på de ting, der bliver sagt. Folk er forskellige. For mig er det bedst med den ro omkring mig. Og de folk, der har hjulpet mig til at vinde så mange turneringer og gjort mig til nummer et i verden, kan jeg også komme videre med. Vi taler løbende om, hvad der kan gøres bedre.

Den erkendelse er Piotr Wozniacki også nået frem til:

- Selvfølgelig kan vi udvikle os sammen. Vi er ikke den kinesiske mur, som ikke vil have impulser fra andre. Jeg har god kontakt med andre trænere på turen, og vi diskuterer mange ting.

Caroline Wozniacki får realivt hård modstand i de første runder i French Open. (Foto: AP) Tennis Ingen medvind til Caroline: Fik hård lodtrækning i Paris

- Caroline og jeg har respekt for hinanden, og det er det vigtigste. Uden den dur det ikke, siger han og kommer af sig selv ind på et ofte diskuteret tema i tennissporten:

- Jeg vil ikke udtale mig om, hvorvidt det er sundt eller ej, når forældre også er deres børns trænere. Det gør jeg måske, når Carolines karriere er overstået.

Det vil med dagens meldinger altså nok være på nøjagtigt samme tidspunkt, som han selv griber fiskestangen.

På det senestge var det vist mere Caroline Wozniacki, der suste verden rundt for at se Rory McIlroy spille - end modsat. Her i slutningen af juni 2012. Vi skal beklage det dårlige vejr! (Foto: AP) Tennis Carolines break går verden rundt

0 kommentarer
Vis kommentarer