Djokovic spiller sig i French Open-finalen

Novak Djokovic besejrede Ernests Gulbis, der aldrig for alvor fik sit spil til at fungere i semifinalen

Novak Djokovic (t.h.) er klar til finalen i French Open mod enten Andy Murray eller Rafael Nadal. (Foto: AP)
Novak Djokovic (t.h.) er klar til finalen i French Open mod enten Andy Murray eller Rafael Nadal. (Foto: AP)

For 11. gang i de seneste 15 grand slam-turneringer har den serbiske tennisstjerne Novak Djokovic spillet sig frem til slutkampen.

Djokovic bookede fredag eftermiddag en plads i søndagens French Open-finale ved at besejre den lettiske overraskelse Ernests Gulbis i fire sæt 6-3, 6-3, 3-6 og 6-3.

I finalen skal den 2.-seedede serber møde enten Rafael Nadal eller Andy Murray. Det bliver afgjort senere fredag.

I de to første sæt af semifinalen så det ud til, at Djokovic skulle få uhørt let spil mod en nervøs modstander, der havde svært ved at få sit spil til at hænge sammen.

Ernests Gulbis, som aldrig tidligere er nået så langt i en grand slam-turnering, var tilsyneladende tynget af det pludselige forventningspres, og det gjorde ikke noget godt for hans satsede spillestil.

Den 25-årige lette spiller powertennis fra baglinjen, hvor han som regel smadrer til samtlige bolde uden den store finesse, men i de to første sæt havnede boldene for ofte uden for linjerne.

26 uprovokerede fejl lavede han alene i de to sæt, og så kan man ikke stille noget op mod en spiller af Novak Djokovic' klasse.

Det var derfor godt for Gulbis, publikum og kampen som sådan, at outsideren fik strammet op i tredje sæt, hvor han fik udfordret Djokovic ved nettet og endte med at vinde 6-3.

Men det viste sig at være de sidste krampetrækninger fra en spiller, der nåede længere på det franske grus, end de fleste havde forestillet sig på forhånd.

Djokovic brød straks i fjerde sæt, og derfra var der ingen vej tilbage for Gulbis, der tabte sættet 6-3.

Se også: Murray vil have Nadal ned med nakken

0 kommentarer
Vis kommentarer