Sharapova vandt velspillet drama

Maria Sharapova blev hårdt presset af rumænske Simona Halep, men vandt finalen ved French Open i tre sæt

Maria igen som sejrskvinde (Foto: AP)
Maria igen som sejrskvinde (Foto: AP)

Maria Sharapova kan for anden gang på tre år kalde sig French Open-mester i kvindetennis.

Russeren vandt finalen over rumæneren Simona Halep med cifrene 6-4, 6-7, 6-4 efter en tæt og jævnbyrdig finale, der varede mere end tre timer og kun var minutter fra at slå rekorden for den længste kvindefinale nogensinde på Roland Garros.

Sharapova slider sig forbi favoritdræber

22-årige Halep havde i sine hidtidige kampe i grand slam-turneringen spillet overbevisende, og med sin aggressive forhånd gjorde hun kort proces mod alle sine modstandere uden at tabe et sæt.

Og rumæneren lagde da også godt ud i finalen, da hun brød Maria Sharapovas serv i kampens allerførste parti.

Det stod hurtigt klart, at det var en kamp mellem to stilarter. Sharapovas stod for det elegante og teknisk funderede spil mod vildbassen Halep, der lagde hele sin krop i hvert eneste slag og for det meste ramte bolden nogenlunde rent, men også tillod sig et par skæverter.

Rumæner stormer videre til finale

Første sæt var en lige affære, hvor det var svært for begge spillere at sætte sig afgørende igennem i eget serveparti.

Først efter knap en times spil trak Maria Sharapova sig sejrrigt ud af sættet efter at have brudt Halep to gange.

Rumæneren lod sig dog ikke knække af modgangen. Hun kværnede videre i andet sæt, og undervejs så det ud som om, at hun var ved at køre Sharapova træt.

Sej Sharapova fightede sig i finalen

Halep overlevede en breakbold mod slutningen af sættet og fik i stedet brudt sin modstanders serv til 6-5.

Så skulle hun bare serve andet sæt hjem, men måske gik der lidt gummiarm i den. I hvert fald tog Sharapova servepartiet rent og fremtvang en tiebreak, som Halep dog vandt 7-5.

Ingen af spillerne ville give sig i tredje sæt, hvor der igen blev brudt frem og tilbage, men da Maria Sharapova gjorde det til 5-4 og selv kunne serve sejren hjem, svigtede hun ikke.

Med finalesejren ser det ud som om, at russeren er ved at være tilbage i den form, der i 2012 sendte hende op som nummer et i verden.Siden da tvang en gammel skulderskade hende til at holde et halvt års pause, og inden French Open var hun kun nummer syv i verden.

Men med sejren på Roland Garros har hun nu vundet 18 af sine 19 kampe på grus i år og ligner en spiller, der også vil blande sig i kampen om Wimbledon-trofæet.

Halep må trøste sig med, at hun trods finalenederlaget rykker op som nummer tre i verden i kraft af finalepladsen.