Drømmen lever: Her er Carolines vej til Wimbledon-triumf

Vejen til en Wimbledon-triumf er fortsat fuld af udfordringer for Caroline Wozniacki, der dog efterhånden kan skimte en finale

Caroline Wozniacki har leveret varen hidtil ved dette års Wimbledon. (Foto: PA Photos)
Caroline Wozniacki har leveret varen hidtil ved dette års Wimbledon. (Foto: PA Photos)

Optimismen blomstrer i takt med sejrene og det gode spil. Caroline Wozniacki har takket være en fornem første uge på Wimbledon-anlægget igen sat kursen mod tennistoppen, og fremtidsudsigterne ser pludselig lovende ud.

Lykkes det den tidligere verdensetter at vinde over Barbora Zahlavova Strycova, er danskeren for første gang klar til kvartfinalen i verdens mest prestigefyldte tennisturnering.

Se også: Manager: Caroline har skullet tage så meget lort

Her bliver modstanderen enten den tidligere mester, den sjette-seedede tjekke Petra Kvitova eller kinesiske Peng Shuai. Førstnævnte er tippet til at triumfere i sin 1/8-finale og må også påtage sig favoritværdigheden, hvis hun senere på ugen står over for Wozniacki.

De to har mødtes otte gange tidligere i karrieren og har fordelt sejrene ligeligt i mellem sig, om end tjekken har triumferet i tre ud af de seneste fire dyster. I 2013 vandt Wozniacki dog i den seneste indbyrdes duel i Cincinanti og gentager hun den bedrift, vil hun i formentlig løbe på sin polske veninde, fjerde-seedede Agnieszka Radwanska i en semifinale.Caroline Wozniacki har fået en fantastisk start på dette års Wimbledon. (Foto: AP)
Caroline Wozniacki har fået en fantastisk start på dette års Wimbledon. (Foto: AP)


Jævnbyrdigheden er også til at få øje på, hvis den kamp bliver en realitet, eftersom Wozniacki har sejret i fem ud af ni møder med polakken. Danskeren har dog også her måttet lide nederlag i deres tre seneste opgør, hvorfor hun, som seedningen også antyder, ville overraske, såfremt en sejr bliver en realitet.

Farlig finalemodstander
Det samme ville være tilfældet, hvis Wozniacki går hele vejen og triumferer i finalen. Hvis prognosen i den anden turneringshalvdel holder stik, vil der efter alt at dømme vente kompetent russisk modstand her i skikkelse af Maria Sharapova.

Den femteseedede profil kommer direkte fra samlet sejr ved French Open og har allerede én Wimbledon-sejr på CV’et. Hun løftede trofæet på det berømte anlæg i 2004, og med favoritternes fald dette år in mente, kan det meget vel blive tilfældet igen her i 2014.

Se også: Piotr Wozniacki: Flere konkurrenter ser farlige ud


Bliver finalen et dansk-russisk anliggende, kan Wozniacki dog ikke finde forhåbninger i statistikken over tidligere møder med Sharapova. Her er stillingen 5-2 i sidstnævntes favør efter syv spillede kampe, og seneste danske sejr ligger fire opgør tilbage.Glæden lyser ud af Caroline Wozniacki, der mandag kan avancere til kvartfinalen. (Foto: AP)
Glæden lyser ud af Caroline Wozniacki, der mandag kan avancere til kvartfinalen. (Foto: AP)


Vanskelige vejrforhold
Inden en revanche kan komme på tale, er der som indikeret dog meget, der skal falde i hak. Ydermere spiller vejret som altid også en afgørende rolle. Programmet er let forsinket på grund af regn, men kvartfinalerne afvikles efter planen tirsdag, semifinalerne torsdag og finalen lørdag.

Caroline Wozniackis mandagskamp mod Barbora Zahlavova Strycova er programsat som den anden på Bane 12, hvor hun også spillede sin første kamp i turneringen.

Kampen før deres kan dog blive kort, for det er et hængeparti fra fredagens regnvejr, der reelt kan afgøres i en hurtig tiebreak. Hvis planen holder, starter Carolines kamp mellem klokken 13 og 14 dansk tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen