Suveræn Caroline bomber sig i semifinalen

Var fuldstændig overlegen mod temposvage Sara Errani, der på en god time blev udspillet med 6-0, 6-1

Wozniacki gjorde kort proces med Errani. (Foto: AP)
Wozniacki gjorde kort proces med Errani. (Foto: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Så kan du godt sætte vand over til fredagshygge med tennis på skærmen. En knusende overlegen Caroline Wozniacki er klar til semifinalen ved US Open efter at have tværet italienske Sara Errani ud som en portion blød pasta med cifrene 6-0, 6-1.  

Det var således ikke danskeren skyld, at publikum begyndte at sive undervejs, for hun diskede i perioder op med lækker tennis, mens modstanderen halsede rundt et stykke bag baglinjen.

26 rene, danske vindere, heraf syv med forhånden, 12 med baghånden og tre esser nåede hun dog aldrig ud til.

Caroline koldstartede ellers lidt nervøst i sløvt tempo og med tamme server, og var pludselig nede med 0-40 i sit indledende serveparti, før hun strammede op og havde taget bestik af såvel modstander som kastevindene på det store stadion.

Se også: Piotr forklarer: Derfor blev Caroline overhalet

Så begyndte hun metodisk at udmanøvrere den lille italiener, der ikke kan slå en bule i solbagt gople men normalt lever af at kunne udnytte modstanderens fart.

Uden at forcere for meget dirigerede hun Errani rundt og slog vindere med forbløffende lav hastighed forbi en modstander, der ofte fejlplacerede sig og ikke sjældent kunne fanges i den side, hun kom fra.

Hun fandt to serveesser frem fra start, da hun efter et hurtigt break tilbage øgede til 3-0, og via en netruller brød endnu engang, var det skriften på væggen.

Se også: Wozniacki-gyser blev for meget for Serena

Den mest dramatiske episode i første sæt var, da solskærmen blæste af Wozniacki.

Til gengæld tabte hun kortvarigt koncentrationen i starten af det næste, hvor Errani drillede med et hurtigt break, før Caroline igen fandt melodien.

Hun brød til 3-1, og herfra var det kun et spørgsmål om at bevare fokus i det fordragelige tempo. Og var der lidt problemer, kunne bolden altid ekspederes over i Erranis ufarlige baghåndshjørne.

Danskeren måtte afværge en enkelt breakbold, før hun igen brød på et løbende baghånds-passerslag, og så stod Caroline med to matchbolde i egen serv. Den første formøblede hun med en dobbeltfejl, før sejren var i hus på 65 minutter.

Det er fjerde gang, hun er i semifinalen ved US Open, hvor hun i 2009 også nåede finalen, som hun tabte til Kim Clijsters. De to efterfølgende år nåede hun også semifinalen i New York men er ikke nåede videre fra en grand slam-kvartfinale siden.

Se også: Useedet kineser venter på Wozniacki

I fredagens semifinale møder hun kinesiske Peng Shuai, der helt ubesværet vandt sin kvartfinale over den 17-årige schweizer Belinda Bencic med 6-2, 6-1.

Danskeren fører indbyrdes med 5-1 over Peng, der spiller med dobbeltgreb i både for- og baghånd. Nederlaget ligger tilbage i 2007.

Det er første gang, Peng er nået så langt i en grand slam.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Wozniacki gjorde kort proces med Errani. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer