Piotr: Vi skal ikke gå amok

Hans datter står overfor at skulle spille sig i en Grand Slam-finale, men Piotr Wozniacki tager det stille og roligt

Piotr Wozniacki giver Caroline den sidste peptalk kort før, hun skal på banen (Foto: AP)
Piotr Wozniacki giver Caroline den sidste peptalk kort før, hun skal på banen (Foto: AP)

NEW YORK (Ekstra Bladet): Piotr Wozniacki virkede afslappet dagen før semifinale-dagen. Måske fordi han fem gange før har lagt taktik mod Shuai Peng med succes.

– Hvad er vigtigst i morgen? Hovedet eller taktikken?

– Det er begge dele, men hovedet er vigtigst, og så er 30 procent taktik, svarer træneren, der i takt med datterens fremgang også høster sin roser i internationale tenniscirkler.

Det er svært ikke at blive grebet af den stemning, der er opstået omkring Caroline, mener Ekstra Bladets tennisekspert (Foto: AP) Sport og Spil Kommentar: Ny aura omkring Caroline

– Caroline vil meget gerne i den finale, men hun skal finde en balance hos sig selv, så hun kan fokusere på at vinde semifinalen først. Hun skal holde hovedet koldt og kun tænke på at gøre det bedst muligt i sin næste kamp.

– Det handler meget om koncentration og vilje, siger Piotr Wozniacki, der selvsagt ikke har tænkt sig at blotlægge sin taktik.

Caroline Wozniacki har lagt flere facetter til sit spil, føler hun (Foto: AP) Sport og Spil Carolines utrolige forvandling: Jeg er bedre rustet i dag

– Vi skal heller ikke gå amok med hensyn til taktik. Det skal jo også handle om det, som Caroline selv er bedst til, og så med lidt taktik på modstander oveni.

– Hvornår giver du hende de sidste dessiner?

– Kort før hun går på banen, følger jeg op med et par helt konkrete ting, hun skal huske i kampen. Bare det helt fundamentale.

– Fulgt af en lille peptalk?

– Ja, for mentalt skal hun højt op og tænke så positivt som muligt på sig selv og sit spil. Hun skal vide, at hun kan gå ind og gøre det stykke arbejde, siger Piotr Wozniacki, der helt sikkert vil spille verbalt med fra sin plads i boksen, så langt som kampens dommer vil tillade det.

Se også: Træner-legende om Caroline: Wauw, nu er hun der!

0 kommentarer
Vis kommentarer