Wozniackis modstander opereret for hjertefejl

Peng Shuai har ikke altid haft det lige let med at spille tennis

Peng Shuia blev opereret i hjertet som 12-årig. Nu står hun i en semifinale ved US Open. (Foto: AP)
Peng Shuia blev opereret i hjertet som 12-årig. Nu står hun i en semifinale ved US Open. (Foto: AP)

Nu står hun i semifinalen ved US Open, en af tennissportens såkaldte Grand Slams. Men vejen dertil har ikke været let for kinesiske Peng Shuai, der står overfor sit største resultat nogensinde, hvis det lykkes hende at slå danske Caroline Wozniacki i semifinalen fredag. 28-årige Peng har nemlig aldrig tidligere stået i en finale ved en Grand Slam eller på WTA touren.

I en alder af otte år begyndte Peng at spille tennis, og alting virkede normalt. Senere opdagede lægerne i Kina dog en fejl i Pengs hjerte, og da hun blev 12, blev hun på det kraftigste anbefalet en operation. Det var hendes familie dog ikke begejstrede for, og ikke mange troede på, at den unge pige ville vende tilbage til tennis, såfremt hun fik foretaget operationen.

Carolines kinesiske modstander har været ved at opgive karrieren flere gange, senest efter uenighed med staten (Foto: AP) Sport og Spil Huller i den kinesiske mur

Se også: Wozniacki: Finalesnak forbudt

Lysten til tennis var stor hos Peng, der valgte at få foretaget indgrebet, hvor lægerne via hendes lår foretog hjerteoperationen.

Det endte med en levevej som tennisspiller i det Kina, der ikke på det tidspunkt havde den store tradition for at spytte tennistalenter ud på samlebånd.

Men hjerteoperationen er ikke den eneste gang, at Peng Shuai har været tæt på at sige farvel til tennis.

– Jeg har været hårde tider igennem og er næsten stoppet med at spille to gange, fortæller Peng.

– Først, da jeg blev opereret i hjertet som 12-årig, og lægen advarede mig. Og så i 2006, fordi jeg syntes, det var så mentalt hårdt at spille så meget tennis. Men så kom lysten langsomt tilbage, og nu nyder jeg det.

Se også: Piotr: Vi skal ikke gå amok

Se også: Time for time: Sådan er Carolines store dag

Årstallet refererer til en periode, hvor den kinesiske stat selv ville lønne spillerne, der til gengæld måtte aflevere deres præmiepenge.

- I mit land har sporten ikke en historie som i Europa eller USA. De ville gerne skabe gode spillere men vidste ikke så meget om tennis. Der var en kamp, ja. Men vi fandt en løsning. Og nu er vi vel ved at komme efter det, siger Peng Shuai.

Læs meget mere om Peng Shuia her

0 kommentarer
Vis kommentarer