Maratonstjerner: Derfor imponerer Wozniacki os

Maratonløbere overrasket over Caroline Wozniackis satsning i New York Marathon

Caroline Wozniacki kom over målstregen i flot stil søndag eftermiddag. (Foto: SNTV)

Det var ikke kun motionister, Caroline Wozniacki havde i hælene søndag eftermiddag i New Yorks gader.

Tennisstjernen blev fulgt tæt af en halv verden af entusiaster, fans, iagttagere og eksperter, der via apps og hjemmesider fulgte hende for hver femte kilometer.

Blandt dem to af Danmarks hurtigste på distancen, Jesper Faurschou og Henrik Them.

Og begge er imponeret over landsmandens 3.26,33 timer. En fin tid for en debutant.

- Det var et utroligt veldisponeret løb, må jeg sige. Mange havde skudt hende til at løbe langsommere. Blandt andet fordi hun havde løbet 22 kilometer som det længste inden, siger Faurschou.

Them er overrasket over den gode tid, som han kalder 'flot'. Men ikke fordi han ikke regnede med, at Wozniacki kunne løbe så stærkt.

- Jeg var rimelig sikker på, hun kunne løbe så hurtigt. Men jeg troede ikke, at hun turde tage det sats, for hun må have været bange for at gå kold. Det ville være det værste for hende - hvis hun måtte udgå.

- Derfor regnede jeg med, at hun ville løbe roligere og komme i mål lige under fire timer, så hun sikrede sig, at hun ikke fik en dårlig oplevelse. Hun havde virkelig meget at tabe ved eksempelvis at lægge for hårdt ud og løbe så tæt på sine grænser, siger han.

Serena Williams fangede Wozniacki kort efter målstregen

En ting er at gennemføre et maraton. Noget andet er at debutere i lige præcis New York. Det fortæller Faurschou, der altid vælger det fra, fordi det er for langsomt.

- Som eliteløber er det et løb, man ofte vælger fra, fordi det er en langsom rute. Berlin, Hamborg, Rotterdam er hurtigere ruter. I New York er der mange broer og stigninger - blandt andet i Celtral Park. Det gør den hård, og derfor er tiderne også derefter. Set i det lys er det også imponerende af Caroline, siger Jesper Faurschou.

- Der er altså syv broer og samtidig en kraftig vind. Jeg mener, de løb 30 kilometer i modvind, fortæller Them, der kommenterede løbet for Eurosport.

Filmet Wozniacki: Jeg troede, jeg skulle dø

Verdens hurtigste hylder Wozniacki

Jesper Faurschou understreger, at han ikke kender Wozniackis træning op til løbet og understreger, at han derfor blot gætter på årsagen til den hurtige debut.

- Hun har jo en god kondition fra tennissporten, og det kan bære hende langt. Hun er vant til lange kampe, hvor hun løber meget. Og det kan betyde meget, at hun er vant til at holde kroppen i gang.

- Hun løbetræner selvfølgelig ved siden af sin træning, og det kan godt være, hun ikke nødvendigvis er på de lange ture, men flere korte ture hver dag som en del af konditionsopbygning er også givende.

- Jeg synes, det er et rigtig positivt resultat, når hun nu ikke har vidst, hvordan kroppen ville reagere, siger Jesper Faurschou, der bakkes op af Henrik Them.

- Det er meget svært, når man ikke har prøvet det før. Både fysisk og psykisk. Det må også ligge noget frygt. Hvordan har jeg det, når jeg når ud på den anden side af de 30 kilometer.

- Hun formår at finde opskriften på det gode løb. Det er rigtig flot, siger Them.