Bar på en nations hysteriske håb: Nu råder han Caroline

- Hun kan gå langt, hvis hun er offensiv, siger den britiske græsekspert Tim Henman, som forleden trænede med Wozniacki på Wimbledon

Tiger Tim var selv en kompromisløs angriber på græsset. Nu håber han på træningsmakker Wozniacki. Foto: AP
Tiger Tim var selv en kompromisløs angriber på græsset. Nu håber han på træningsmakker Wozniacki. Foto: AP
Følg Tennis

LONDON (Ekstra Bladet): Udenfor den årlige grand slam kan en spiller kun træne på Wimbledon, hvis vedkommende er medlem af The All England Lawn Tennis Club. Eller kender en, der er det.

Og det gjorde Caroline Wozniacki, der var i London og trænede på anlægget, før hun tog videre sydpå til sidste uges turnering i Eastbourne.

Hun kendte nemlig selveste Mr. Wimbledon, Sir Tim Henman, der i et årti bar nationens hysterisk opskruede håb om en hjemmesejr på sine skuldre.

Græsbakken, hvor tusindvis sidder og følger de store kampe på en storskærm hedder stadig i folkemunde ’Henman Hill’, og i dag fungerer den firedobbelte semifinalist med kælenavnet ’Tiger Tim’ som ekspertkommentator for BBC.

Den tidligere vinder af Copenhagen Open i 2001 griner skævt, da han bliver mindet om træningspasset med danskeren, for han har en anekdote klar:

- Jeg trænede med Jim Courier under Wimbledon i 1993, hvor han tabte finalen til Pete Sampras, så jeg har sagt til Caroline, at nu har hun chancen for at gå i finalen. Så er det op til hende at vinde den.

- Jeg sms’ede hende efter sejren i Eastbourne og skrev: ’Du har trænet en gang med mig på Wimbledon, og se nu, hvad der sker’. Og hun svarede: ’Ja, det må vi gøre noget mere’.

Tim Henman ser et ret bredt favoritfelt hos kvinderne, og Caroline Wozniacki hører så afgjort med i den øvre kreds, siger han.

- Hun har tabt mange gange i fjerde runde, men hun går længere i år, siger han med overbevisning i stemmen.

- Hun spiller godt, har selvtilliden med sig fra sejren i Eastbourne og er verdens nummer to. Hun er et godt sted, fysisk som mentalt, så selvfølgelig kan hun vinde her, siger han og kaster et blik ud over de grønne baner.

Tim Henman har vundet Copenhagen Open i K.B. Hallen i 2001. Det var dengang Favør var sponsor. Foto: Ole Steen
Tim Henman har vundet Copenhagen Open i K.B. Hallen i 2001. Det var dengang Favør var sponsor. Foto: Ole Steen

Her gjorde han sig selv til lidt af en græsekspert med sin gennemført offensive stil, der oftest betød, at han straks fulgte sine server op ved nettet. Og han er nærmest født og opvokset på underlaget.

- Hos pigerne er der ikke så meget variation på græsset, og Caroline skal da heller ikke ligefrem spille serv og flugt, smiler han.

- Men græsset er det sværeste underlag at forsvare på, så det er vigtigt at spille offensivt. Hun er nødt til at angribe. Så længe hun kan få sine modstandere ud at løbe, har hun gode chancer, og det kan hun jo. Hun er virkelig god til at skifte retning med sin baghånd.

- Jeg er imponeret over, hvordan hun server. Det har hun forbedret, og hun har altid været virkelig god til at returnere.

- Jeg håber, hun får et par gode uger, at hun endelig går dybere ind i uge to, siger slipseklædte Sir Tim Henman og trykker belevent på næven til afsked.

Du kan naturligvis følge Carolines 2. runde kamp LIVE med ekstrabladet.dk senere i dag. Hun forventes i kamp omkring kl. 15.30

Caroline forlænger med slagfærdig fyr

Caroline uddelte prygl: - Den skulle bare overstås

Mere fra Ekstra Bladet+

Hvis ikke det er terror – hvad er det så?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind