Becker væmmes ved Federer-trick: Jeg ville have slået efter ham

Roger Federers nye trick med at løbe frem på modstanderens anden serv får Boris 'Boom Boom' Becker til at lange ud

Boris er ikke imponeret over Roger Federers nyeste trick. Han er faktisk meget træt af det. (Foto: AP)
Boris er ikke imponeret over Roger Federers nyeste trick. Han er faktisk meget træt af det. (Foto: AP)

Mens Roger Federers fans jubler over deres idols seneste påfund, det såkaldte SABR (Sneak Attack by Roger), bliver en af sportens gamle drenge, Boris Becker, træt i ansigtet af at se på det.

Den tidligere Wimbledon-vinder siger direkte, at han ville have sigtet efter Federer, hvis de to havde spillet samtidig, og schweizeren havde forsøgt sig med tricket.

SABR går ud på at løbe fremad i det øjeblik, modstanderen er i gang med sin servebevægelse, typisk på anden serven, fange serven med en halvflugtning lige efter opspringet, og løbe til nettet i samme bevægelse.

Federer brugte tricket flere gange i sin 1. runde-kamp ved US Open mod Leonardo Mayer, og i den forbindelse udtalte Becker til Sky Sports:

- Min generation ville have ramt ham med serven første gang. Hvis han havde spillet sådan mod McEnroe, Lendl og Connors, eller mig selv, ville vi have sagt: 'Roger, ærlig talt, du spiller godt, men nu skal du få.' I min generation ville man ikke have fundet sig i de ting, der foregår nu, det er helt sikkert, siger den 47-årige tysker, der vandt Wimbledon som den yngste nogensinde i en alder af 17 år.

Djokovic under finalen mod Federer i august, hvor serberen et par gange blev overrumplet af 'Sneak Attack by Roger' og tabte i to sæt. (Foto: AP)
Djokovic under finalen mod Federer i august, hvor serberen et par gange blev overrumplet af 'Sneak Attack by Roger' og tabte i to sæt. (Foto: AP)

Becker har selv oplevet SABR fra første parket som træner for Novak Djokovic. Federer afprøvede nemlig med succes tricket mod verdensetteren i finalen i Cincinnati i august. Federer vandt den kamp i to sæt, og Becker så til i en blanding af forbløffelse og irritation, da Federer brugte sit trick til at overrumple serberen et par gange (se situationerne her).

Federer brugte også tricket med succes mod Andy Murray i semifinalen i Cincinnati.

SABR blev opfundet i en træningstime med Federers træningsmakker Benoit Paire før turneringen i Cincinnati, hvor Federer var for træt til at spille lange dueller.

- Han (Paire, red.) havde et problem med øret. Jeg havde jet lag. Vi trænede på centre court, og vi var trætte, fortalte den 34-årige schweizer efter at have fremvist sit trick i 1. runde i US Open.

- Jeg ville stoppe, men Severin (Federers assistenttræner Severin Lüthi, red.) sagde, vi skulle spille nogle partier og vænne os til forholdene.

Federer får det til at se let ud. (Foto: AP)
Federer får det til at se let ud. (Foto: AP)

- Vi pjattede bare, og så sagde jeg, at nu ville jeg bare halvflugte og løbe frem, så jeg kunne holde pointene korte, for jeg var træt. Det var sådan, jeg begyndte at løbe frem og lave returneringerne. Jeg slog et par vindere. De var lidt latterlige. Benoit grinede, jeg grinede, Severin grinede.

- Jeg gjorde det igen i næste træning, bare for at se, om det faktisk virkede. Så prøvede jeg det igen i næste træning, og det virkede. Så sagde Severin: 'Hvad med at prøve det i kamp?' Han pressede mig til at blive ved med det og ikke miste modet i store øjeblikke, hvor man ikke ved, hvordan man kommer til at se ud foran et fyldt stadion, fortæller Federer til The Daily Express.

Federer slog i nat John Isner i tre sæt (7-6, 7-6, 7-5), men schweizeren forsøgte sig så vidt vides ikke med SABR mod den storservende amerikaner.

I kvartfinalen skal den 17-dobbelte grand slam-vinder op mod franske Richard Gasquet (seedet 12), der i 4. runde slog 6. seedede Tomas Berdych 2-6, 6-3, 6-4, 6-1.

Se også: Afrikansk servekonge sender Murray ud af US Open

46 kommentarer
Vis kommentarer