Begejstret over Carolines finale: Sådan vinder hun den

Legender, eksperter og toptrænere forudser næsten alle en tæt finale med en vinder, der får styr på nerverne og viser mod

Ekstra Bladets tennis-kommentator vurderer Wozniackis chancer før finalen.

Du kan følge kampen live her på ekstrabladet.dk fra 9.15

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Eksperterne står selvsagt i kø for at give deres vurderinger af chancefordelingen i finalen mellem Simona Halep og Caroline Wozniacki.

Over en kam er de begejstrede over, at det er verdens nummer et og to, der mødes, at de begge har overvundet matchbolde undervejs, at en af dem efter to finale-nederlag i grand slam-regi vil vinde sin første, og at førstepladsen samtidig er i spil.

Og de er næsten lige så enige om, at det ligner en tæt affære. Nogle tipper dansk, andre rumænsk.

En af de mere respekterede, Patrick McEnroe, der er ekspertkommentator hos ESPN og bror til en hvis John, formulerer endda tre gode råd til hver spiller forud for finalen.

Har Caroline og Piotr lagt vinder-taktikken? Foto: AP
Har Caroline og Piotr lagt vinder-taktikken? Foto: AP

Om Caroline siger han følgende.

Råd 1: Hun skal blive ved med at træde ind i banen og angribe aggressivt, når der kommer en kort bold, især i forhåndssiden. Hun er tit blevet lidt for tøvende mod turneringernes slutning mod modstandere af høj kvalitet. Hun skal holde fast i sine styrker, konsekvent slå diagonalt og bevæge sig godt. Men hun skal også have modet til at gå efter sine slag, når sættene skal afgøres.

Råd 2: Hun skal beskytte sin andenserv så godt, at hun mindst vinder hvert andet af de point. Det vil også tillade hende at gå mere efter førsteserven, som er blevet ikke så lidt stærkere, og som måske kan ’stjæle’ nogle afgørende point.

Råd 3: Hold hovedet koldt. Hun har banket på den dør i længere tid end Halep, og vi ved, hvor inderligt hun ønsker det. Hun må være villig til at yde alt det, der skal til for at få fingre i det trofæ mod slutningen af kampen. Måske vil det være løsningen at slide Halep op. Måske at komme frisk fremad. Hun er ret solid ved nettet.

Flere af de gode råd til Halep ligner lidt. De handler også om at gå frem fra baglinjen og angribe korte bolde tidligt. McEnroe mener, at rumæneren er lidt hurtigere og kan drage fordel af det, hvis hun slår ned langs linjen på de rette tidspunkter.

Han mener også, at hun med fordel kan variere tempoet fra baglinjen, for eksempel med en slice, fordi Wozniacki elsker, når bolden kommer fladt og hårdt imod hende, så hun kan slå kontra.

Sidst, men absolut ikke mindst, anbefaler han rumæneren at få styr på sine nerver, når hun er i vinder-position. Det har tidligere knebet i store finaler.

McEnroe kalder dem begge for ’sympatiske mestre’ med flotte karrierer, og han vil elske at se dem begge med trofæet. Han hælder dog en anelse til Halep.

Martina Navratilova, som næppe behøver den store præsentation, anfører i en klumme hos WTA, at den spiller, som kan ‘lukke larmen ude og fokusere på bolden’, vinder sin første grand slam.

Hun mener, at Wozniacki vil være under lidt større pres, fordi hun i længst tid har levet med presset om at vinde en grand slam og derfor mentalt har mere ’arvæv’.

Martina Navratilova, der i Singapore storroste Caroline Wozniacki overfor Ekstra Bladet, opfordrer hende til at vise mod i finalen. Foto: AP
Martina Navratilova, der i Singapore storroste Caroline Wozniacki overfor Ekstra Bladet, opfordrer hende til at vise mod i finalen. Foto: AP

Hun beskriver den pudsighed, at førstepladsen – for spillerne tilbage i hendes tid – var vigtigere end at vinde en grand slam, men at det nu er omvendt.

Hun tror, at mod vil blive belønnet i finalen. Den, der griber muligheden, vil vinde over den, der spiller forsigtigt for ikke at tabe. Vinderen er hende, der tør komme ud af sin tryghedszone ved baglinjen uden nødvendigvis at gå hovedløst ’all in’.

Begge har forbedret serven, fremhæver Navratilova, og hun glæder sig til at se, hvem der kommer op med den taktiske overraskelse og bryder de velkendte mønstre.

Angelique Kerbers træner, belgiske Wim Fissette, der tidligere har coachet Kim Clijsters, Sabine Lisicki, Simona Halep, Victoria Azarenka og Johanna Konta, hælder lidt til Caroline Wozniacki.

- Begge fortjener at vinde deres første grand slam. Caroline har været med i toppen i ti år og har repræsenteret tennis så smukt ved altid at give sig fuldt ud på banen.

- Jeg tror, hun vinder, for mens jeg ser Simona som en lidt bedre spiller, tror jeg, Caroline mentalt er den stærkeste.

Du kan følge kampen live her på ekstrabladet.dk fra 9.15

Carolines millionjagt: Så meget tjener hun på finalesejr

Wozniacki om finalemodstander: Hun holder sig lidt for sig selv

Rolig Piotr: Caroline er helt klar til den kamp

Kæresten afslører: Derfor er Caroline heldig med sin far

Caroline før drømme-finale med ekstra prestige: Det er en god historie